TwitterFacebookPinterestGoogle+

SPLIT: Pogledajte prijenos prosvjeda protiv Istanbulske konvencije

  • Written by:

‘ZAŠTITIMO ŽENE, ODBACIMO (RODNU) IDEOLOGIJU’

Skup je organizirala udruga “Vigilare” u suradnji s građanskom inicijativom “Zaštitimo žene, odbacimo (rodnu) ideologiju”, a prosvjednici su nosili transparente na kojima je pisalo: “Muško i žensko stvori ih”, “Želim biti dječak, a ne ono”, “Ja sam otac, a ne roditelj 1”, “Želim biti djevojčica, a ne ono”, “Ja sam majka, a ne roditelj 2”, “Majka, ne trudna osoba”, “Narod koji se odriče kulture, vjere i tradicije prestaje biti narod”, “Zastupnici ne glasajte protiv svog naroda”.

Predsjednik udruge Vigilare Vice Batarelo pozvao je premijera Andreja Plenkovića da odbaci konvenciju. Ona nije potrebna hrvatskom pravnom sustavu, kojega će poremetiti uvodeći, kako je rekao, sklisku riječ rod, koju su izmislili pseudo znanstvenici u međunarodnim organizacijama i to žele nametnuti Hrvatskoj. Ako ona uđe u pravni sustav u vrlo kratkom vremenu će nestati definicije muškarca i žene, smatra Batarelo.
“Pozivamo premijera Plenkovića da kao član i vođa jedne konzervativne stranke to odbaci. U samo 14 zemalja EU se ratificirala ta vrlo kontraverzna konvencija”, rekao je Batarelo.

Teo Klarić iz Inicijative je naglasio da nitko od njih nije protiv zaštite žena, već smatraju da je Istanbulska konvencija kontroverzni dokument jer sadrži ne samo samo pozitivne i korisne smjernice za borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, već nameće i iskrivljeno poimanja čovjekova identiteta i promicanje abortusa kao pozitivne društvene pojave.

Ratifikacijom te konvencije bi ona, kao međunarodni dokument, postala dio unutarnjeg pravnog poretka te bi se svi zakoni i cijeli odgojno-obrazovni i zdravstveni sustav u Hrvatskoj s njom trebali uskladiti, a Ustav RH ne poznaje rod kao ustavno-pravnu kategoriju, rekao je.

Dodao je i da će se, ako se Konvencija usvoji, moći dogoditi da se “biološki muškaraci deklarira kao žena, što već postoji kao mogućnost u nekim zemljama EU”.

Pogledajte prijenos cijelog prosvjeda:

Izvor: ovdje

Komentari