Pred nama je veliko pogoršanje vremena uz jake pljuskove, a dijelovi Hrvatske će se i zabijeliti…

Najavljena promjena vremena polako nam se približava, što se tijekom ponedjeljka moglo naslutiti po tankom sloju oblaka koji je počeo prekrivati nebo. u utorak će naoblaka ojačati pa će na Jadranu, kako javlja HRT, uz umjereno i umjereno jako jugo i jugozapadnjak biti mjestimične kiše pa i pljuskova praćenih grmljavinom.

Padaline će biti češće u drugom dijelu dana, na sjevernom dijelu lokalno i izraženije. Već u noći na srijedu na sjeveru će zapuhati bura, s kojom će se razvedravati, no povremene kiše bit će u srijedu još osobito na krajnjem jugu. Četvrtak će biti uglavnom suh te barem djelomice sunčan, a nakon kraćeg predaha, novo naoblačenje moguće je već u petak. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati.

Utorak će i na kopnu biti umjereno do pretežno oblačan uz povremenu kišu, posebice poslijepodne i navečer. U srijedu će kiša već ujutro u većini predjela prestati i razvedrit će se.

Suho će se zadržati do četvrtka, kada je vjerojatna nova promjena vremena.

U petak stiže novo naoblačenje s kišom, dok je u najvišem gorju uz pad temperature moguć i snijeg, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Odgovori

Skip to content