Zašto je Sandra Perković odbila nagradu za ‘najbolju atletičarku Balkana’?

Sandra Perković odbila je nagradu za “najbolju atletičarku Balkana”, ali ne iz razloga na koji ste pomislili, nego jer nikad nije bila proglašena “atletičarkom Balkana”.

“Zato što su me nakon sedam godina profesionalne, seniorske karijere koja je okrunjena s toliko zlata, oni dva puta poželjeli nagraditi. Prvi put 2014, ali i tada sam, isto kao i sada, odbila nagradu”, kaže Sandra za Sportske novosti.

“Sve je počelo 2012. kada sam se vratila iz Londona sa zlatom oko vrata i kad sam obranila europski naslov u Helsinkiju, no, to nije bilo dovoljno da se budem najbolja”, kaže Sandra objašnjavajući kako je rada rečeno da “pobjednik mora biti netko tko je nastupio te godine na prvenstvu Balkana”.

“Pazite, ta se prvenstva održavaju kada sam ja na pripremama za glavno natjecanje u godini. Uz to, prijevoz i razina natjecanja nisu bili na razini koja bi odgovarala mom pokojnom treneru Ivanu Ivančiću, ali ni meni”, kaže Sandra i dodaje da su pravila mijenjali za srpsku daljašicu Ivanu Španović, koja također nije nastupala svake godine na prvenstvu Balkana.

Dodaje da joj je “od balkanskih nagrada najvažnija ona za sportaša/sportašicu Balkana”.

Izvor: Sportske novosti

Odgovori

Skip to content