(VIDEO) Bulj Vučiću u Bujici: “Ti si Vojislav Vučić!”

IVAN KOZLICA: Naša vlast na čudan način popušta Srbiji; HDZ je Vučićevu stranku šutke primio u europsku pučku obitelj, a pitanje ratne odštete više ne spominju!

U javljanju iz Sinja u Bujicu u srijedu navečer, zastupnik Mosta Miro Bulj prokomentirao je ‘lapsus’ srbijanskog predsjednika koji ga je nazvao ‘Mario’ Bulj: – On je Vojislav Vučić! Nema veze što kaže da u obitelji nije imao četnika, kad je on četnik!

Gost Bujice bio je povjesničar i bivši pomoćnik ministra obrane mr. sc. Ivan Kozlica. Argumentirao je zašto smatra da “Vučić dlaku mijenja, ali ćud nikada…“ Govorio je o ulozi Srpske pravoslavne crkve u kreiranju velikosrpske politike i Miloradu Pupovcu, zbog čijih saborskih ruku hrvatska vlast ostaje pasivna i ne smije kontrirati Beogradu.

Bujica Z1 televizije bavila se Aleksandrom Vučićem i njegovim velikosrpskim stavovima. U emisiji je objavljen podsjetnik na sve njegove izjave – od one u Glini ’95. kada je rekao da „tamo više nikada neće kročiti ustaška noga“ – pa do one da „za svakog ubijenog Srbina treba ubiti 100 muslimana“. Vučić je opravdavao i bombardiranje Zagreba te branio Milu Martića, organizirao skupove potpore Voji Šešelju, nudio gostoprimstvu Ratku Mladiću, a Radovana Karadžića nazivao jednim od najvećih srpskih heroja…

HRVATSKA VLADA – TAOC MILORADA PUPOVCA!

“Je li normalno da nema službene reakcije s naše strane na Vučićeve izjave? Premda nije za usporedbu, govorim o percepciji u javnosti, zamislite da je Dobroslav Paraga predsjednik Hrvatske – kako bi na to reagirali Srbi?! Ne znam zašto Vučić ljuti na Bulja, u Srbiji su na vlasti deklarirani četnici, pa i on je cijeli život surađivao sa Šešeljem. Na vlasti u Srbiji direktni su sudionici agresije na našu zemlju, a službeni Zagreb ne samo da šuti, već bez riječi prigovora prima Naprednu stranku u europsku pučku obitelj, a sada se zalažu i za ulazak Vučićeve Srbije u Europsku uniju,” bio je i više nego jasan mr. sc. Ivan Kozlica.

Kada je srpska strana primijetila da na njihove provokacije nema adekvatne reakcije s hrvatske strane, nastavio je Kozlica, njihovi su apetiti odmah porasli i sada imaju za cilj izjednačiti odgovornost za ratove na ovim prostorima… Idu i korak dalje…

“Sada optužuju Hrvate da su željom za neovisnošću pokrenuli rat, istu stvar rade Bošnjacima, a mi sve to dopuštamo i šutimo! Ne trebate biti previše mudri da bi shvatili zašto nema reakcije Hrvatske; pa Milorad Pupovac već je godinama u koaliciji s hrvatskim vladama, a u ovom slučaju o njemu ovisi hoće li ta Vlada opstati,” kazao je Kozlica i dodao: “Pupovac je u najtežem vremenu za Hrvatsku, u vrijeme rata, rekao da je Katolička crkva s pravoslavne vjere nasilno prevela 11 tisuća srpske djece! To je šokantno, a to je rekao i u inozemstvu i u Hrvatskoj i za to nije iznio nikakve dokaze! Njegova politika sinkronizirana je s politikom Beograda, ali i politikom koju vodi Srpska pravoslavna crkva!”

BULJ: VUČIĆ JE BIO I OSTAO ČETNIK!

Miro Bulj se javio u emisiju kako bi dodatno napao predsjednika Srbije:

“Naravno da je Vučić četnik i da i dalje promovira četničku ideologiju, a to vidimo i kod Zakona o hrvatskim braniteljima gdje je htio nametnuti svoj stav i mijenjati sliku da su se Srbi borili protiv Hrvatske u građanskom, a ne agresivnom ratu! Nema veze što sada kaže da u njegovoj obitelji nitko nije bio četnik, kada svi znamo da je on četnik! Bilo bi dobro od naših vlasti i diplomacije da četniku Vučiću, pa i ministrica Pejčinović-Burić koja je bila savjetnica ‘Malom Slobi’ Dačiću, daju zahtjev za isplatom ratne odštete i za sve što su skuhali s četnikom Šešeljom i cijelom zločinačkom organizacijom koja je klala i palila po Hrvatskoj! Neka zatraže 45 milijardi eura odštete pa će to biti dovoljno za naše građane i nećemo više imati toliko problema…“

Bulj je opalio i Pupovca, ali i premijera Plenkovića: – Neshvatljivo je da na pitanje premijeru Plenkoviću u parlamentu kako komentira Pupovčevu izjavu u kojoj je usporedio generala Bobetka sa zločincima Ratkom Mladićem i Milanom Babićem, do danas nisam dobio odgovor!

Zastupnik Mosta iz Sinja je podržao i HOS-ovce: “Neka četnik Vučić dobro čuje; četnici danas nisu na granici Virovitica-Karlovac-Karlobag niti će to ikada biti! Napadima na Hrvatsku otvara bolne rane, a žalosno je da Pupovac cijelo ljeto nameće teme i određuje gdje će biti ploča za 11 junaka HOS-a! Premijera sam pitao i što će napraviti oko spomenika Vukašinu Šoškoćaninu u Borovu Selu, ali ni tu nema odgovora! Svi su oni poslušnici Milorada Pupovca i očito je da Pupovac upravlja u hrvatskoj državi, a nikako ne Plenković!”

I Bulj je komentirao primanje Vučićeve stranke među euro-pučane.

„Primanje Srpske napredne stranke među euro-pučane šutljivo je prihvaćeno u HDZ-u,“ nastavio je Mostovac i dodao: “Nisu se protivili primanju u Europsku pučku stranku stranke agresora koji je trebao biti osuđen za zločine zajedno s Nikolićem, Šešeljom i drugim krvolocima kojima se DORH trebao pozabaviti, a nije. Oni su se više zabavljali Šeksovim riječima o lociranju, identificiranju i transferiranju hrvatskih junaka! Još je žalosnije da hrvatska diplomacija nije blokirala Srbiju kod ulaska u EU, oni su zakonom o regionalnoj jurisdikciji obuhvatili 500 tisuća hrvatskih branitelja koje mogu progoniti kako hoće, pa to je ugroza nacionalne sigurnosti! Tako ispada da će četnici suditi hrvatskim braniteljima! Ostat će lovina na lovištu Vučiću i istomišljenicima, a naša Vlada šuti, ne reagira i taoc je Milorada Pupovca.“

Bulj je osudio skandal u Dubrovniku, gdje je ovog vikenda obilježena 25. obljetnica oslobođenja grada, a zabranjeno je HOS-u da sudjeluje u proslavi, iako su HOS-ovci obranili Srđ, a mnogi od njih su i poginuli za Dubrovnik.

“HOS-ovci i njihove obitelji ne zaslužuju da ih se ovako ponižava, njih koji su na najtežim bojištima obranili Hrvatsku od četnika Vučića, Šešelja i sličnih,“ komentirao je Bulj i zaključio:
“Vučić je bio četnik kada je pomagao Šešelju i Nikoliću dok su klali po Hrvatskoj, a i sada je kao predsjednik četnik koji nameće velikosrpsku ideologiju i ne skriva pretenzije na Hrvatsku, BiH, Kosovo. No, to mu neće uspjeti, bez obzira na pomagače koji imaju velikog utjecaja na Vladu RH.“
Komentirao je Vučićev ‘lapsus’ kada ga je nazvao ‘Mario’ Bulj: – I ja pozdravljam Vojislava Vučića!

KOZLICA: SRBI KREĆU U PROTUNAPAD JER VIDE DA SMO SLABI!

Mr. sc. Ivan Kozlica je, komentirajući ovaj slučaj, rekao da je puno toga krivo napravljeno u hrvatskoj politici i zato sve sada plaćamo.

“Ne znam zašto Hrvatska nije pokrenula postupak za isplaćivanje ratne odštete protiv Srbije! Mislim da je u pitanju nespretnost i strah jer po tom pitanju treba upregnuti određene pravne, političke i povijesne snage. Zakon o ratnoj odšteti donesen je još ’93, tada je po današnjim standardima iznosila oko 32 milijarde eura, a ’96. ministri vanjskih poslova Mate Granić i Milan Milutinović potpisali su sporazum Hrvatske i tadašnje Jugoslavije, u kojem je jedna od točaka da se obvezujemo jedni drugima isplatiti ratnu odštetu. Hrvatska je dobar dio iz tog sporazuma prema Srbima ispunila. Ako se vozite do Sinja do Drniša, vidjet ćete malo porušenih kuća. Sve srpske kuće su obnovljene. Davor Ivo Stier pokrenuo je pitanje ratne odštete kao europarlamentarac, ali kasnije više nisu odgovarali na upite o tome. S druge strane, neki Srbi pokreću pitanje ratne odštete za njihove porušene kuće i članove obitelji koji su nestali ili umrli, a hrvatski sudovi donose presude njima u korist! Kreću u protunapad kada vide da smo slabi, da ne reagiramo na njihove provokacije i da ne vodimo računa o vlastitoj nacionalnoj sigurnosti,” komentirao je Kozlica.

Kritizirao je i SDSS-ovog Bogdana Rkmana, bivšeg sisačko-moslavačkog dožupana.

“Postoje snimke na kojima on bodri srpske vojnike koji napadaju Hrvatsku, a sada pokreće dokumentacijski centar po uzoru na Savu Štrpca i to u Hrvatskoj! Bio je oficir JNA, prima mirovinu u Srbiji, a hrvatski zakoni omogućuju mu da bude dožupan u Hrvatskoj. Zamislite da se to dogodi primjerice – u Izraelu?!”

SRPSKI MANASTIRI KAO VOJNE KARAULE!

Kozlica je spomenuo i knjigu ‘Vrličko pitanje’, u kojoj je pisao o srpskom pravoslavlju.

“Mogao sam je nazvati i ‘Hrvatsko pitanje’. Iz moje analize jasno se vidi da je velikosrpska ideja došla u Dalmaciju još sredinom 17. stoljeća i dan danas živi. Njihove manastire nazvao sam karaulama, one su vjerske, ali i političke karaule, a bile su i vojne! Prethodnik sadašnjeg dalmatinskog episkopa u selu blizu Kistanja razbio je staklo na hrvatskom grbu i poderao papir s grbom – i nikome ništa,” rekao je Kozlica i prozvao srpskog ministra obrane Aleksandra Vulina zbog izjava o „građanskom ratu“ u Šibeniku, prilikom ustoličenja episkopa dalmatinskog.

“Kada sam analizirao tko je sve bio na ustoličenju novog episkopa, sve mi je odmah bilo jasno! Bilo je desetak najvećih predstavnika SPC-a, a za svakog od njih možemo naći neki protuhrrvatski akt, je li to pjevanje pjesama četničkom vojvodi Momčilu Đujiću, što je radio Porfirije Perić, je li to hvaljenje Slobodana Miloševića od strane crnogorskog episkopa Amfilohija Radovića itd… Da ne govorim o patrijarhu Irineju koji nijednom prilikom nije spomenuo Hrvatsku, uvijek samo Dalmacija, Slavonija, Banija, ali Hrvatsku ne priznaju! U Vulinovoj pratnji bio je i potpukovnik srpske vojske koji je poznat po velikosrpskim militantnim tezama. Na vjerskom događaju! I nitko iz Hrvatske na to nije službeno reagirao! Vulinova izjava o ‘građanskom ratu’ tražila je reakciju službenog Zagreba, no ona je izostala zbog straha od pomanjkanja Pupovčevih ruku u Saboru,” rekao je Kozlica u Bujici.

CIJELU BUJICU POGLEDAJTE OVDJE.

Odgovori

Skip to content