General Željko Sačić: Šešelj uživa u slobodi, a Markača su ekspeditivno izručili u Haag

Srbijanska premijerka Ana Brnabić nakon izjave predsjednika Haaškog tribunala kritizirala je rad Međunarodnog suda za ratne zločine te izjavila kako taj sud nije izvršio svoju svrhu i pridonio pomirenju u regiji.

Srbijanska premijerka u svojoj izjavi, a koju je prenio Tanjug, skandalozno je stala u obranu krvnika Vojislava Šešelja, četničkog vojvode, ratnog zločinca i huškača, koji je godinama pozivao na etničko čišćenje, genocid protiv Hrvata i nesrpskih naroda u bivšoj Jugoslaviji, a to je nastavio raditi i u svojem političkom djelovanju i danas.

Na pitanje o kritikama predsjednika Haaškog suda Carmela Agiusa jer Srbija nije izručila dvoje radikala, Brnabić je rekla da ona ima veće kritike prema Haagu dodajući ‘tko će Vojislavu Šešelju vratiti 13 godina života’.

Za komentar izjave srbijanske premijerke, navodno hrvatskih korjena, upitali smo generala Željka Sačića koji je za Direktno kratko rekao kako se svakako možemo pridružiti ocjenama kako je Haški tribunal bio spor i da je u nekoliko navrata čak izazvao ogorčenje hrvatskih građana, posebno nakon što je pustio na slobodu Vojislava Šešelja, pod obrazloženjem da je smrtno bolestan.

“Međutim, vidimo da Šešelj uživa u toj slobodi, da se ne vraća u Haag, da ga Srbija ne vraća u Haag. A kad se sjetimo generala Mladena Markača i njegovog lova, kad je u roku od 12 sati ekspeditivno izručen Haagu onda vidimo da je postoji jedna selektivna primjena međunarodnog prava i postupanja i u svakom slučaju to je ono što nikako ne možemo opravdati u radu Haaškog tribunala”, rekao je general Sačić.

Sačić zaključuje kako se nada da će svi ratni zločinci doći pred lice pravde odnosno da će odgovarati onako kako to elementarni osjećaj pravednosti svake žrtve zahtjeva.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content