Prosvjed ispred Županijske skupštine u Splitu: Građanska inicijativa “Ne daj se, Cetino!” poziva građane na ulice

U ponedjeljak, 6. studenog u 11 sati održat će se Tematska sjednica Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije o termoelektrani Peruća. Tim povodom je građanska inicijativa “Ne daj se, Cetino!” najavila prosvjed ispred Doma za starije i nemoćne na Zenti. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

– Brojni znanstvenici i stručnjaci već 10 mjeseci i javno i u službenoj javnoj raspravi iznijeli su niz argumenata koji pokazuju da je termoelektrana na Perući štetan projekt za rijeku Cetinu i život u njoj, za gospodarstvo Cetinskoga kraja i za hrvatsku energetiku. Naše i njhove argumente nitko nije pobio.

Peticiju Premijeru i Ministru zaštite okoliša i energetike protiv termoelektrane potpisalo je oko 22 tisuće ljudi.

Usprkos argumentima struke i glasu naroda, Vlada još nije zaustavila projekt.

Građanska inicijativa “Ne daj se, Cetino!” zato će održati prosvjed protiv termoelektrane Peruća ispred Županijske skupštine ispred Doma za starije i nemoćne na Zenti u Splitu, Ivana pl. Zajca 2, u ponedjeljak 6. studenog od 10 sati.

Još jednom ćemo pokazati da je za ovaj narod voda = život, i da Cetinu i Peruću, najveći kapacitet pitke vode u Hrvatskoj, ne damo ni pod koju cijenu, a nadamo se da će županijski vijećnici čuti glas naroda i odlučno reći ne pogubnom projektu termoelektrane na Perući! – poručili su u priopćenju.

Izvor: Građanska inicijativa “Ne daj se, Cetino!”

Odgovori

Skip to content