Čilić saznao protivnike na završnom turniru u Londonu – igrat će u težoj skupini s najboljim svih vremena!

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u svom će trećem nastupu na završnom turniru osmorice najboljih u londonskoj O2 Areni igrati u skupini sa Švicarcem Rogerom Federerom, Nijemcem Alexanderom Zverevim i Amerikancem Jackom Sockom, odlučeno je ždrijebom koji je upriličen u srijedu ujutro tijekom jutarnje emisije na kanalu BBC Radio 2.

Čilić je u skupini koja nosi ime proslavljenog njemačkog tenisača Borisa Beckera, dok će se u skupini nazvanu po američkoj legendi Peteu Samprasu natjecati Španjolac Rafael Nadal, Austrijanac Dominic Thiem, Bugarin Grigor Dimitrov i Belgijac David Goffin.

Londonski Nitto ATP Finale na rasporedu je od 12. do 19. studenog. Prvog dana igrat će se mečevi u skupini Sampras, a drugog dana će prve nastupe imati tenisači u skupini Becker.

Sudeći prema prijašnjim rezultatima, ždrijeb je Marinu Čiliću dodijelio težu skupinu, jer sa svim suparnicima ima negativan omjer. Naš najbolji tenisač najlošije stoji protiv Federera kojeg je uspio pobijediti samo jednom u osam mečeva. Protiv 20-godišnjeg Zvereva Marin također ima jednu pobjedu uz tri uzastopna poraza, dok je od Jacka Socka poražen u oba prijašnja sraza, na prošlogodišnjem US Openu i u četvrtfinalu Davis Cupa 2016., kad je propustio vodstvo 2-0 u setovima.

Dobrim nastupom u Londonu Čiliću se otvara mogućnost da ovu godinu završi kao treći tenisač svijeta. Uoči londonskog ATP Finala Marin je na petom mjestu, a za trećeplasiranim Zverevom zaostaje 610 bodova. Tenisači u Londonu za svaku pobjedu u skupini osvajaju po 200 bodova, plasman u finale donosi dodatnih 400 bodova, a naslov još 500 pa igrač koji do trijumfa stigne s maksimalnih 5-0 može ukupno osvojiti 1500 bodova.

Najbolja dva tenisača iz svake skupine izborit će mjesto u polufinalu koje je na rasporedu u subotu, 18. studenog, dok će se polufinalni pobjednici za naslov boriti u nedjelju, 19. studenoga.

Osim Čilića, hrvatski tenis će u Londonu imati još jednog predstavnika, 32-godišnjeg Ivana Dodiga koji sa Španjolcem Marcelom Granollersom sudjeluje na turniru osam najboljih svjetskih parova. Dodig i Granollers svrstani su u skupinu koja nosi ime proskavljenog australskog para Woodbridge – Woodforde, a suparnici će im biti Poljak Lukasz Kubot i Brazilac Marcelo Melo, Britanac Jamie Murray i Brazilac Bruno Soares te najuspješniji par svih vremena američki blizanci Bob i Mike Bryan.

U skupini koja nosi ime legendarne nizozemske kombinacije Eltingh – Haarhuis igrat će finsko-australski par Kontinen – Peers, nizozemsko-rumunjska kombinacija Rojer – Tecau, Francuzi Herbert i Mahut te američko-novozelandski dvojac Harrison – Venus.

Izvor: Sportske novosti

Odgovori

Skip to content