Događanja u sklopu Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju 15.11.2017.

U sklopu Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju Hrvatska udruga Benedikt organizira u srijedu, 15. studenog 2017., s početkom u 10 sati u Galeriji Emanul Vidović otvorenje izložbe akademskog kipara Ivana Branka Imrovića i akademskog slikara Jure Kokeze „Dnevnik kaosa“. Prigodnim riječima obratit će se prof. dr. sc. Branko Matulić, kustos izložbe, akademska kiparica Dijana Iva Sesartić, autorica projekta izložbe „Dnevnik kaosa“ i Silvana Dragun, potpredsjednica Hrvatske udruge Benedikt. Izložba će biti otvorena do 15. prosinca 2017., a ulaz za sve posjetitelje je slobodan.

Knjiga Proces mirne reintegracije Hrvatskog Podunavlja

Istu večer s početkom u 19 sati u dvorani Dominikanskog samostana u Splitu na Pazaru, Hrvatska udruga Benedikt organizira predstavljanje knjige „Proces mirne reintegracije Hrvatskog podunavlja“ autorice dr. sc. Ane Holjevac Tuković. Uz autoricu knjigu će predstaviti dr. sc. Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata, a događajem će moderirati Marijo Popović, član Upravnog vijeća Hrvatske udruge Benedikt.

film_ovcara_-_neispricana_prica

U organizaciji Nacionalnog sindikata policije, Ogranka Matice hrvatske Makarska i Hrvatske udruge Benedikt istog dana s početkom u 19 sati u dvorani Zgrade stare škole u Makarskoj prikazat će se dokumentarni film „Ovčara – neispričana priča“. Scenaristi filma su Nikola Kajkić i Vladimir Andrić, koji je i režiser. U ovoj prigodi u ime Hrvatske udruge Benedikt obratit će se Radoslav Zaradić, član Upravnog vijeća, u ime Nacionalnog sindikata policije Eugen Ujević, dopredsjednik Nacionalnog sindikata policije, a u ime Ogranka Matice hrvatske Makarska predsjednik Ante Škrabić.

Hrvatska udruga Benedikt

Odgovori

Skip to content