Ante Gotovina: Prije pet godina skinute su sjene manipulacija, karakter hrvatskog obrambenog rata potvrđeno je neupitan i ispravan

General Gotovina u intervju Večernjem listu otkriva je li zadovoljan životom u Hrvatskoj pet godina nakon oslobođajuće presude na sudu u Haagu i koji su mu sljedeći planovi.

Pet godina nakon oslobađajuće presude na sudu u Haagu, general Gotovina se drži riječi koje je izrekao na prepunom trgu povodom dočeka u Hrvatsku.
General je tada rekao kako se treba okrenuti zajedničkoj budućnosti, a ostaviti se prošlosti. U ovih pet godina se nije previše eksponirao, niti se aktivno uključivao u kampanju. Davao da je podršku nekim određenim projektima ili se družio s nekim političarima, ali se uglavnom pamti da je davao podršku svojim ratnim suborcima.
Tako je najviše podržavao drugog generala Damira Krstičevića kad je zapovjednik 4. gardijska brigade bio izložen napadima koji su imali za cilj spriječiti njegovo imenovanje na poziciju ministra obrane.

Večernji list piše da Gotovina snažno podupire i Krstičeviću borbu za stvaranje jačeg sustava nacionalne sigurnosti, ali i jačanja oružanih snaga. Postao je savjetnik ministra obrane, ali i član Vijeća za nacionalnu sigurnost. Družio se i s Milanovićem, ali se smatra da je i u početku kampanje dao snažan zamah kampanji aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Gotovina je danas više fokusiran na uzgoj tuna. njegova tvrtka u kojoj je već par godina suvlasnik Pelagos net farma odlično posluje i ima već 60-ak zaposlenih i koncesije na tri područja, a na pitanje kako je zadovoljan životom u Hrvatskoj u ovih pet godina života nakon oslobađanja general odgovara:
“Prije pet godina dobivena je pravna bitka za istinu, bez čega se to poglavlje naše povijesti ne bi moglo zatvoriti. Skinute su sjene manipulacija, karakter hrvatskog obrambenog rata potvrđeno je neupitan i ispravan. Domovinski rat temelj je temelj hrvatske državnosti. Briga o sigurnosti i čuvanje sloboda naša je trajna obveza. To je pretpostavka da bismo se mogli koncentrirati i usmjeriti svu našu energiju na gospodarski i socijalni razvoj naše države.

Na pitanje o osobnim uspjesima tijekom pet godina života, general je odgovorio kako je sretan što je sada napokon gospodar svog vremena i s time što se posvetio poslu kojeg voli, a to je ribarstvo ta da ga vesele svi izazovi koji stoje pred rastom svoje tvrtke u budućnosti.

Izvor: direktno.hr/Večernji list

1 comment

  1. cio

    Eto, “drugovi sanader i pupovac” ono po hadezeovski bili su mu ” super veli prijatelji” ni jacku nbi tribalo zaboraviti, kakono se veli ” jugo i čedo bradurine” opet su na površini, kako se On osijeća sada to morate pitati njih ili Njega ili vjerovati starom “jugovečernjaku” ?

Odgovori

Skip to content