Praljkova želja je ispraćaj bez posebnih počasti, u krugu najbližih

Kako Direktno doznaje iz krugova bliskih obitelji Slobodana Praljka, general je prije dvije godine napisao pismo u kojem je objasnio kako treba izgledati njegov posljednji ispraćaj.

Sprovod generala Praljka, rečeno je portalu Direktno, po njegovoj želji trebao bi biti zatvoren za javnost. Održat će se na Mirogoju, na zagrebačkom krematoriju u krugu obitelji i uz prisutnost svećenika. Pepeo generala Praljka poslije bi, po njegovoj želji, trebao biti rasut.

Hrvatski generalski zbor u petak, 1. prosinca 2017. godine, od 11 do 19 sati u svojim prostorijama u ulici Jurja Habdelića 2 u Zagrebu, otvorit će knjigu žalosti.

Narednih dana održat će se i komemoracija, a na dan sprovoda generala Praljka i sveta misa.

Podsjetimo, neki Praljkovi suborci istaknuli su kako bi on trebao biti pokopan u Aleji hrvatskih branitelja na Mirogoju uz najviše vojne počasti, no general je imao drugu želju.

Izvor: direktno.hr; Foto: fah

1 comment

  1. Goranka

    General Praljak nije svojim samoubojstvom pokazao samo pokvarenim i zlim međunarodnim sucima što misli o njihovij presudi. Svojom posljednjom željom da njegov ispraćaj bude zatvoren za javnost pokazao je što misli i o hrvatskim vlastodršcima i političirama koji već 25 godina razaraju zemlju za koju je on bio spreman dati svoj život, a na kraju ga je i dao. Znao je on da mali ljudi, Hrvati koji su ga voljeli i cijenili njegov rad i njegovu žrtvu ne bi mogli doći ni blizu da bi mu odali posljednju počast i zahvalnost, jer bi to bio skup anemičnih petokolonaša koji se i sada njegovom smrću žele okoristiti i prikazati domoljubima da bi ostali na vlasti dok ne unište i ponište sve za što su se branitelji borili i ginuli. Treba samo pogledati tko sjedi u Hrvatskom saboru i Hrvatskoj vladi da ljudi shvate zašto su se ubili mnogi branitelji, a na kraju i general Praljak.

Odgovori

Skip to content