7. prosinca 1946. rođen Stjepan Crnogorac – Hrvate ubijala i slovenska UDBA, a što čini Hrvatska da to rasvijetli?

Austrijsko državno odvjetništvo je zbog nedostatka dokaza zaključilo istragu protiv slovenskih državljana Silva Gorenca i Borisa Mužiča koje je istraživač arhiva i publicist Roman Leljak 2013. prijavio austrijskim vlastima zbog njihove uloge u nestanku mladog hrvatskog političkog disidenta, studenta teologije Stjepana Crnogorca koji je bio otet 1972. godine i doveden u Sloveniju, gdje mu se je izgubio svaki trag.

Nažalost, ono što je posao hrvatske države, a to je istražiti brojna politička ubojstva, te stvari s velikim naporom bez podrške hrvatske države odrađuju hrabri pojedinci, pa čak i oni iz drugih država poput gospodina Leljka.

Hoće li tome konačno doći kraj? Može li Hrvatska donijeti kvalitetan zakon o lustraciji i otvaranju arhivske građe? Može li Hrvatska procesuirati ubojice svojih najboljih sinova?

“Devet pripadnika i suradnika Službe državne bezbednosti Slovenije, među kojima je bio i Franz Franken, austrijski državljanin, po zanimanju policajac, u jutarnjim satima 3. srpnja 1972. krenuli su po Stjepana Crnogorca. Trojica glavnih, među kojima je bio i Franken, predstavili su se kao austrijska policija i tražili od njega da pođe s njima jer će odgovarati za trgovinu s drogom. Odveli su ga u auto, ali ne na policiju u Salzburg, nego prema Ljubljani.

Oteli su ga, prije granice dali su mu nešto za piće, Crnogorac je zaspao i probudio se u Ljubljani. Pronašli smo putovnicu na ime Marko Golac, a unutra je bila slika Stjepana Crnogorca. U arhivu su nađeni zapisnici saslušanja od 4. do 19. srpnja 1972., tu je preko 250 stranica njegova saslušanja, izjave koje su pisane svake večeri.”, opisuje stradavanje hrvatskoga emigranta Roman Leljak, slovenski publicist i istraživač, najzaslužniji za rasvjetljavanje strašne Crnogorčeve sudbine.

Ističe kako je našao dokumente koji neposredno dokazuju da je ubojstvo Stjepana Crnogorca odradila slovenska služba UDBA-e. “Naime, 4. srpnja 1972. Boris Mužić, načelnik Službe državne sigurnosti Slovenije, piše Silvu Gorencu, načelniku jugoslavenske službe, da je akcija uspješno završena, te kako očekuje da mu još isti dan pošalje 20 tisuća američkih dolara i 80 tisuća novih dinara da se nagradi devet suradnika za akciju koju su izveli dan ranije u Salzburgu”, govori Leljak o dokazima protiv slovenske Udbe.

„Siguran sam da je život Stjepan Crnogorca završio u Sloveniji“, tvrdi Roman Leljak.

Strani državljanin Roman Leljak istražuje jame, ubojstva hrvatskih boraca protiv komunističke diktature, domoljuba, a što čini – Hrvatska, njena Vlada, DORH i pravosuđe? Veliko ništa.

Izvor: narod.hr

1 comment

  1. Josip Kljaković Šantić

    “Nažalost, ono što je posao hrvatske države, a to je istražiti brojna politička ubojstva, te stvari s velikim naporom bez podrške hrvatske države odrađuju hrabri pojedinci, pa čak i oni iz drugih država poput gospodina Leljka…”RH- narod i država nestaju svakog dana i prema prognozama institucija(USA itd) za 50-ak bit će nas 50% manje. NE MOŽE OPSTATI DRŽAVA KOJA PREPUŠTA POJEDINCIMA DA SE BRINU O – BITNIM ISTINAMA POVIJESTI- Jasenovac i Bleiburg – žrtve koje vape za istinom-Čestitao sam osobno velikom istražitelju -R. Leljak-u – a i sam sam istraživao lažne žrtve Jasenovca( v.moju knjigu: “Jasenovac- enigma holokausta) ŠTO RADE – INSTITUCIJE RH( HAZU-DORH…) ZAŠTO SE NE OTVORE ARHIVI – VEĆ OPĆA IZDAJA VLADA OVOM DRŽAVOM – veleizdajnik S.Mesić je 2x “biran” za šefa ove banane države- pa I.Račan( predao oružje TO – srbočetničkoj JNA 1991, i predao “Oluju” – haškim monstrumima.
    Gadi mi se živjeti u istoj državi s izdajnicima.

Odgovori

Skip to content