Četvrta obljetnica smrti fra Zvjezdana Linića: ‘Bio mi je više nego zemaljski tata’

Prošlo je četiri godine od smrti fra Zvjezdana Linića, franjevca koji je utemeljio i vodio Kuću susreta Tabor u Samoboru. Fra Linić je svojim djelovanje za života osvojio srca mnogih ljudi.

Kuća susreta Tabor, uz franjevački samostan u Samoboru, postala je pravo utočište za sve ljude koji traže duhovnu pomoć. Posebni odjek u javnosti imala su svjedočanstva brojnih poznatih osoba koje su pomoć pronašle upravo kod fra Zvjezdana Linića u Taboru, a jedna od njih je i Simona Mijoković.

“Njegove prve riječi koje mi je napisao u posveti su bile: “ Simona dijete si Dobrog Oca i Isus te voli!” Zaista bio mi je više nego zemaljski tata. Iako, kad me upoznao sam bila u tami, pater je vidio sve ono u meni što drugi nisu vidjeli. Bio je prva osoba koja me nije osudila, nego mi pružila ruku i strpljivo u ljubavi korak po korak vodila me na Izvor, Izvor Žive vode – Izvor Ljubavi – Isusu Kristu. Milosrdnom Spasitelju. Znam da su ga poradi toga neki ‘osuđivali i prozivali’ ali pater nikad nije ‘mario’ za to. Dapače branio me i pred nekim bližim ljudima. Svim srcem i molitvom me branio i čuvao. Vjerovao je u mene! A moje malo srce mu je obećalo: nikad se više neću Vratit u stari život. I nisam! S Božjom snagom koračam radosno i zahvaljujem na svemu što je Bog maknuo od mene i što mi dariva. A dariva mnogo..
Iako je prošlo 4 godine od kad te nema u srcu i molitvi zahvale zauvijek si prisutan. Voljeni pater Zvjezdan neka ti vječno Svijetlo sja.” objavila je Simona Mijoković putem društvene mreže Facebook.

Iz Kuće susreta Tabor najavili su kako će se povodom četvrte obljetnice smrti fra Linića održati duhovna obnova pod geslom “Isuse, dobroto beskrajna”, a voditi će je fra Ivan Matić koji je i nastavio voditi Kuću susreta Tabor nakon smrti fra Linića. Na početku duhovne obnove, u četvrtak 7. prosinca 2017., u 17 sati održat će se Okrugli stol s temom “20. obljetnica Tabora – fra Zvjezdan i Tabor”, na kojem će fra Mario Cifrak, fra Danijel Patafta i Stjepan Lice progovoriti o životu i djelovanju fra Zvjezdana Linića u svjetlu proslave 20. obljetnice Tabora, a nakon toga u 18.30 sati bit će slavljena sveta misa, stoji na službenim stranicama Kuće susreta Tabor.

Podsjetimo, u proljeće 2013. godine, dok je vodio trodnevnicu u župi sv. Leopolda Mandića u Zagrebu, postalo je jasno da fra Linić boluje od teške bolesti, no on nije dozvolio da ga ta bolest udalji od vjernoga služenja Gospodinu kojemu je posvetio sav svoj život. Dokle god mu je to bilo moguće, nastavio je s vođenjem seminara u Kući susreta Tabor, često i uz pomoć svoje braće franjevaca i ostalih svećenika. Umro je rano ujutro, 7. prosinca, u trodnevnici Blažene Djevice Marije Bezgrešne koju je s ljubavlju častio.

Izvor: narod.hr

Odgovori

Skip to content