Split: Sedmodnevno Jerihonsko bdijenje za nerođene

U suradnji sa pro-life udrugama i molitvenim zajednicama grada Splita i ove godine inicijativa 40 dana za život, u crkvici sv. Trojice na Poljudu, organizira Jerihonsko bdijenje za nerođene, 7 dana i noći neprekidnog klanjanja pred Presvetim Oltarskim sakramentom.

Počinjemo na blagdan Gospe Guadalupske, zaštitnice nerođenih. Svakog dana Jerihonskog bdijenja slavit ćemo svetu misu u 19 sati, a završiti bdijenje Misom 19.12. u 7 sati.

Nakane su: molitva za rođenje svakog začetog djeteta, za sve majke i očeve ranjene pobačajem te za parove željne djece.

Jerihonsko bdjenje je skraćeni naziv za bdjenje: molitvu i klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, uz molitvu krunice i čitanja Svetog pisma koje traje sedam dana i sedam noći. To je ratovanje na koljenima pred Gospodinom i s Gospodinom! Jerihon je ime drevnog grada o kojem čitamo u Knjizi o Jošui. Jošua je, nakon Mojsija, poveo izabrani narod u Obećanu zemlju i naišao na veliki otpor utvrđenog grada Jerihona. Jošua je slika Isusa koji vodi Crkvu kao novi Izrael u Kraljevstvo nebesko.

Izvorno, Jerihon znači ‘grad mjesec’. Mjesec je simbol tame, grijeha i poganstva. Jerihonske zidine su morale pasti da bi područje u kojem je vladalo poganstvo i idolopoklonstvo pripalo Gospodinu. Izrael je bio poslušan Gospodinovoj riječi, obilazio je sedam dana grad, trubio trubljom i nosio Kovčeg saveza tako da se grad na kraju predao.

ZAPIŠI SE ZA SVOJ TERMIN BDIJENJA, kao pojedinac, kao župa, zbor ili zajednica.. i srušimo zajedno, molitvom, Jerihonske zidine u našem gradu!

Kontakt za prijavu: 091/5829044 (Marija)

marija.sosic@40danazazivot.com

www.40danazazivot.com

Blagoslovljeno Vam Došašće, uz molitvu za nerođene!

Marija Šošić

Odgovori

Skip to content