Vremenska prognoza 14.12.2017.

U četvrtak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu nakon razmjerno hladnog jutra biti umjereno do pretežno oblačno. Mjestimice može biti slabe kiše, a uz umjeren jugozapadnjak poslijepodnevna temperatura bit će oko 10 °C.

U središnjoj Hrvatskoj umjereno do pretežno oblačno i uglavnom suho, ili uz tek malo kiše na sjeveru. Puhat će umjeren do jak, u gorju i vrlo jak jugozapadnjak. Jutarnja temperatura između 0 i 3 °C, a najviša dnevna od 10 do 12 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju većinom oblačno uz povremenu kišu, te vjetrovito, uz često jak, osobito u gorju na udare i olujan južni i jugozapadni vjetar. More umjereno valovito i valovito. Jutro u gorju razmjerno hladno uz temperaturu između 0 i 2 °C, a najviša dnevna temperatura između 8 i 10 °C, na moru od 11 do 14 °C.

Povremene kiše uz promjenljivu naoblaku bit će i u Dalmaciji. Puhat će umjereno i jako jugo i južni vjetar. Poslijepodnevna temperatura većinom između 10 i 15 °C.

Umjereno do pretežno oblačno bit će i na jugu Hrvatske, a povremeno može biti kiše. Puhat će umjereno do jako jugo i južni vjetar. Temperatura zraka većinom između 10 i 16 °C.

U petak nastavak južine i povremeno kiša koja uglavnom na zapadu unutrašnjosti može biti obilna. Puhat će i dalje umjeren i jak jugozapadnjak. Krajem dana i u noći na subotu kiša će u gorju prijeći u susnježicu i snijeg, kojih nakratko može biti i u nizinama. Od subote djelomice sunčano i uglavnom suho te hladnije.

Na Jadranu će u petak biti promjenljivo do pretežno oblačno, povremeno s kišom, mjestimice i obilnijom. Puhat će jako i olujno jugo. U subotu će oborine postupno prestati, a zatim će se i razvedriti. Zapuhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak s kojim će i osvježiti.

Izvor: hrt.hr

Odgovori

Skip to content