Vremenska prognoza 17.12.2017.

U nedjelju će biti još malo hladnije, na kopnu uz jutarnji mraz, mjestimice i maglu, a ponegdje će još biti i oborine. Na Jadranu će osjet hladnoće pojačavati bura. Sljedećih dana stabilnije, većinom suho, barem djelomice sunčano, ali relativno hladno.

U nedjelju samo mjestimice u istočnoj Hrvatskoj može biti slabog snijega, a vjerojatnost je za to najveća je u Posavini, dok će najviše sunčanih razdoblja biti u zapadnoj Slavoniji. Uz povremeno umjeren sjeverozapadni vjetar, temperatura će od jutarnjih -3 do 0 °C, danju porasti do oko 4 °C.

U središnjoj Hrvatskoj više sunčanog vremena nego na istoku, ali ponegdje u dugotrajna magla i niski oblaci. Vjerojatnost za mjestimičan slab snijeg bit će mala. Jutarnja temperatura između -3 i 0 °C, a dnevna od 3 do 5 °C.

Podjednako hladno, pa i malo hladnije, bit će ujutro u gorju i unutrašnjosti Istre. Ponegdje je moguća magla. Malo snijega tijekom dana uglavnom može pasti mjestimice u Lici. Na sjevernom Jadranu većinom sunčano, ali uz buru, ponegdje jaku s olujnim udarima, zbog čega će more biti umjereno valovito.

I u Dalmaciji umjerena i jaka bura, mjestimice i s olujnim udarima. Uz promjenljivu naoblaku ponegdje je moguća kiša, poglavito u noći i ujutro, kada u unutrašnjosti može biti i mjestimičnog snijega.

Snijeg je moguć u Konavlima, a i na Pelješcu te u dolini Neretve. Na obali i otocima povremeno će biti kiše, ponegdje moguće i pljuskova s grmljavinom. Puhat će umjerena, mjestimice i jaka bura s olujnim udarima.

Sljedećih dana stabilnije i uglavnom suho. U kopnenom je području malo snijega moguće samo ponegdje u ponedjeljak te na prijelazu s utorka na srijedu. Jutra će biti hladna, uz temperaturu i niža od -5 °C, u gorju i oko -10 °C, a dnevna temperatura samo malo viša od 0 °C. Manje hladno bit će u drugoj polovini tjedna, kada će i oblaka biti više, a porast će i vjerojatnost za mjestimične oborine, posebice u četvrtak.

Na moru će prevladavati sunčano uz buru, koja na prijelazu s ponedjeljka na utorak ponegdje ponovno može biti jaka s olujnim udarima. Bit će relativno hladno, uz jutarnju temperaturu zraka mjestimice i nižu od 0 °C. Nakon srijede na Jadranu, kao i na kopnu, manje hladno.

Izvor: hrt.hr

Odgovori

Skip to content