Vremenska prognoza 21.12.2017.

Prvog dana i astronomskog računanja početka najhladnijeg godišnjeg doba u Hrvatskoj i okolici još će biti “zimska” temperatura, a od petka, i posebice za vikend slijedi zamjetniji porast temperature zraka.

U četvrtak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti promjenljivo do pretežno oblačno. Ujutro mraz i mjestimice magla, a ponegdje je moguća i koja pahulja snijega. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -5 do -2 °C, a najviša dnevna između 2 i 4 °C.

Podjednako relativno hladno za ovo doba godine bit će i u središnjoj Hrvatskoj, uz uglavnom suho te djelomice sunčano vrijeme, povremeno s umjerenom naoblakom. Ujutro mraz i ponegdje kratkotrajna magla ili niska naoblaka. Vjetar većinom slab jugozapadni.

U gorju hladno, a uz promjenljivu naoblaku ponegdje može pasti i malo snijega. Na sjevernom Jadranu barem djelomice sunčano, ali ujutro još uz umjerenu i jaku, na udare i olujnu buru. Jutarnja temperatura od -7 do -4 °C, uz obalu između -1 i 4 C, a najviša dnevna od 0 do 2°°C, na obali između 7 i 9 °C.

U Dalmaciji pretežno sunčano, mjestimice s malom do umjerenom naoblakom. Puhat će slaba do umjerena bura, prema otvorenom moru tramontana. Jutarnja temperatura od -3 do 0 °C, uz obalu između 0 i 2 °C, a najviša dnevna uglavnom između 7 i 9 °C.

Podjednaka temperatura bit će i na jugu Hrvatske, uz većinom sunčano vrijeme, samo ponegdje s umjerenom naoblakom. Uz obalu će puhati mjestimice umjerena bura, a prema otvorenom moru sjeverni vjetar.

Idućih dana u unutrašnosti stabilno – uglavnom suho i djelomice sunčano. Uz prolazno više oblaka malo snijega i kiše može pasti tijekom subote, a kiše u utorak. Vjetar većinom slab, u subotu mjestimice umjeren sjeverni, a zatim jugozapadni. Temperatura zraka u porastu, ali će jutra do nedjelje još biti hladna.

Na Jadranu u nastavku ovog tjedna i početkom novoga pretežno sunčano i toplije. Na sjevernom će dijelu prolazno više oblaka, ponegdje uz mogućnost za malo kiše, biti potkraj petka i u noći na subotu, te ponovo potkraj ponedjeljka i utorak. Puhat će slaba do umjerena bura i tramontana koja će u subotu mjestimice biti i jaka, a u utorak jugo.

Izvor: hrt.hr

Odgovori

Skip to content