Humanitarni koncert za male Omišane s mišićnom atrofijom

Ohrabreni velikim uspjehom prošlogodišnjeg Božićnog humanitarnog koncerta, FDK Omiš i ove godine želi pridonijeti stvaranju blagdanske čarolije u Gradu Omišu, te Božić učiniti ljepšim onima kojima je to najpotrebnije.

Suorganizatori ovogodišnjeg humanitarnog koncerta “Božić u klapskom ruhu”, koji će se održati u Omišu u četvrtak, 28. prosinca u Sportskoj dvorani Ribnjak u 19 sati, su Grad Omiš, Vatrogasci grada Omiša i Hrvatsko društvo skladatelja.

Humanitarna akcija posvećena je malim Omišanima Anti Kovačiću i Nori Rogošić koji boluju od spinalne mišićne atrofije (SMA) koju karakterizira gubitak motoričkih neurona u leđnoj moždini što rezultira teškom i progresivnom atrofijom i slabostima mišića. Osobe s najtežom vrstom SMA u konačnici postaju paralizirane i imaju poteškoće u obavljanju osnovnih životnih funkcija, poput disanja i gutanja, te ovise o aparatima za održavanje na životu.

– Udružimo stoga, dragi prijatelji, i ove godine snage i pružimo potporu svoj djeci i roditeljima koji se bore za odobrenje lijeka Spinraza koji može pomoći u tretiranju ove teške bolesti. Prikupljena sredstva od ove akcije ne mogu biti dovoljna za nabavku skupog lijeka Spinraza, te će se namijeniti za troškove nabavke ortopedskih i drugih pomagala za Antu i Noru. Olakšajmo djeci i njihovim roditeljima borbu za život dostojan čovjeka – poručuju organizatori.

Na humanitarnom koncertu “Božić u klapskom ruhu” svoj obol ovoj kaplji ljubavi i to onako kako najbolje znaju – pjesmom, dati će klape: Contra (m) – Split, Falkuša (mj) – Zagreb, Fjoret (ž) – Tučepi, Kampaneli (mj) – Donja Kaštela, Mirabella (ž) – Omiš, Oneum (m) – Omiš, Praska (m) – Podstrana, Stine (m) – Zagreb, solistice: Marija Čolak i Monija Jarak, mladi mandolinski orkestar Sanctus Domnio – Split i tamburaški orkestar Misericordia, Šurmanci – Međugorje. Voditeljica programa je Edita Lučić – Jelić.

Pozivamo vas da podržite ovu humanitarnu akciju te budete dio Božićne klapske čarolije.

Prodaja ulaznica: www.eventim.hr i prodajna mjesta u sustavu Eventima: Tisak, Exclusive change mjenjačnice, Petrol benzinske postaje, Aquarius, Croatia records i ostala ovlaštena prodajna mjesta. Ulaznice možete kupiti i u direkciji FDK Omiš (Ivana Katušića 5, tel.: 021 861 015), te na ulazu u dvoranu dva sata prije početka koncerta.

– Veliko hvala svim sponzorima i donatorima, svim izvođačima, a posebno vama, dragi prijatelji, jer ne sumnjamo kako ćete i ove godine Božić obojiti svojom velikodušnošću i osvijetliti domove onima koji nas najviše trebaju. Sukladno Vašim mogućnostima, novac za pomoć Anti i Nori možete uplatiti na žiro račun namijenjen isključivo za ovu humanitarnu akciju. Broj računa možete pronaći OVDJE.

Odgovori

Skip to content