Ministarstvo donijelo rješenje: Projekt termoelektrane Peruća nije prihvatljiv za okoliš!

U građanskoj inicijativi ‘Ne daj se, Cetino!’ zadovoljni su odlukom Ministarstva zaštite okoliša koje je rješenjem od 27. prosinca odbacilo projekt termoelektrane Peruća kao neprihvatljiv za okoliš.

– Nakon godinu dana isticanja argumenata od strane znanosti i struke, te protivljenja od strane naroda, ovime je konačno dobivena jedna bitka u borbi za spas Cetine i Peruće i od uništenja i od privatnog kapitala – poručio je Mislav Cvitković u ime građanske inicijative ‘Ne daj se, Cetino!’.

Stručnjaci okupljeni u ovoj Inicijativi upozoravali su da je projekt izgradnje termoelektrane Peruća ekonomski neisplativ i ekološki neprihvatljiv te da predstavlja opasnost koja bi mogla dovesti do toga da bez pitke vode ostanu svi oni korisnici koji se vodom opskrbljuju iz rijeke Cetine.

– Čekaju nas još brojne bitke, ali sada možemo samo zahvaliti svima koji su nas podržali i pomogli! Ministarstvu hvala na ovako lijepoj Božićnoj i novogodišnjoj čestitci, a posebno i najveće hvala narodu Cetinske krajine koji je zdušno stao uz nas! – zaključio je Cvitković.

Izvor: Dalmatinski portal

Odgovori

Skip to content