Damir Kajin: ‘Za situaciju oko Piranskog zaljeva najodgovorniji su Račan i Jakovčić, pri odlasku na skijanje očekujte stravična čekanja!’

“Na moru smo ‘jači’, ali granice drže Slovenci”, poručuje za Direktno Damir Kajin povodom intenziviranja hrvatsko-slovenskih graničnih prijepora.

Istarski političar Damir Kajin javio nam se svojim komentarom koji donosimo u cijelosti:
“Za ovu situaciju oko Piranskog zaljeva najodgovorniji je Račan, a potom Jakovčić koji je 2001. sazvao sva općinska-gradska vijeća Bujštine (Umag, Buje, Novigrad, Oprtalj, Brtonigla, Grožnjan), i koja su protiv svoje volje morala potvrditi Račan-Drnovšekov plan razgraničenja u Piranskom zaljevu.

Da nije bilo tog plana, (Dino Debeljuh i ja zaustavili smo Račana da Sloveniji pokloni i 2 ha oko Jorasove kuće, dok o moru nismo razgovarali), arbitri bi morali povući granicu po sredini zaljeva.

Ovako što možemo očekivati?

Na moru smo ‘jači’, ali granice drže Slovenci.

Za Novu Godinu, a pogotovo pri odlasku na skijanje-ulazak, očekujte stravična čekanja, a usput i osudu cijele međunarodne zajednice. Kada o granici odlučuju ljudi koji ne žive na granici, a pogotovo oni koji su se spremni prodati za dvije porcije škampi ulovljeni u našem moru, očekujte ovo o čemu govorim”.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content