(VIDEO) Bujica otkrila pravu pozadinu sukoba Pupovca i Ljubojevića: 150.000 eura koje je donirao Vučić, umjesto na računu SKD ‘Prosvjeta’ završilo je na računu Pupovčeva SNV-a!

Otkrio je to Nenad Vlahović, predsjednik Nacionalnog vijeća Srba u Hrvatskoj, koji tvrdi da je novac bio namijenjen plaćanju poreza za zgradu milijunske vrijednosti u Preradovićevoj, u centru Zagreba, koju je ‘Prosvjeti’ donirala Milanovićeva tehnička Vlada…

Božićni miting SNV-a iz Novinarskog doma ove godine seli u luksuzni zagrebački hotel Westin, a Vlahović je za Z1 televiziju izjavio: “Od Pupovca i njegovih gostiju iz Srbije možemo očekivati novi incident!” Vlahović podržava odluku Predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović da ni ove godine ne ode na Pupovčev miting, a Cvitana i Bajića nazvao je “braćom blizancima koji se već godinama izmjenjuju na čelu DORH-a i u ladicama čuvaju dokaze o Pupovčevu kriminalu”. Protiv Milorada Pupovca Nenad Vlahović vodi borbu već 7 godina i podnio je 7 kaznenih prijava.

VUČIĆ SPASIO PUPOVČEVE ‘NOVOSTI’ OD PROPASTI S 500.000 EURA DONACIJE!

U Bujici je iznijeti podatak da su Pupovčeve ‘Novosti’ od financijske propasti 2016. godine spašene donacijom od 500.000 eura, tadašnjeg srbijanskog premijera, a sada predsjednika Aleksandra Vučića! Sredstva im je tada ukinuo dr. Hasanbegović i Oreškovićeva Vlada, no nova Vlada 2017. im je ponovo dodijelila više od 3,5 milijuna kuna, a u 2018. ta će cifra ići i iznad 4 milijuna…

“Svaka borba koju Pupovac vodi materijalno je motivirana. Tako je i u slučaju nasilnog pokušaja preuzimanja SKD ‘Prosvjete’. ‘Prosvjeta’ je naslijedila dio vrijedne imovine u strogom centru Zagreba, zadnjim dvojbenim činom tehničke Vlade Zorana Milanovića. ‘Prosvjeti’ je darovana nekretnina milijunske vrijednosti u Preradovićevoj ulici, od čak 5.500 kvadratnih metara! To vrijedi nekoliko desetaka milijuna kuna pa je do problema došlo kada je trebalo platiti porez na darovanje od 5 posto… Pupovac nije dozvolio da tako vrijedna imovina ode van njegove kontrole,“ ispričao je Vlahović i dodao da je u cijeloj priči bilo i nezakonitih poteza, za što ima indicije, ali i svjedoke te konkretne dokaze.

PUPOVAC OTIŠAO U BEOGRAD I NAGOVORIO VUČIĆA DA 150.000 EURA UPLATI NA RAČUN SNV-a, UMJESTO ‘PROSVJETE’

Gost Bujice otkrio je da je na nekretninu ‘Prosvjete’ u Preradovićevoj plaćeno ukupno 175 tisuća eura poreza na darovnu vrijednost, a zanimljivo je odakle je nabavljen taj novac i tko ga je pokušao “zamračiti“…

“Pupovac je otišao u Beograd i njemu je Vlada Republike Srbije, dok je još Aleksandar Vučić bio premijer, na račun SNV-a doznačila 150 tisuća eura! Prvo, iz ovoga proizlazi da Pupovac probleme rješava u Beogradu, umjesto u Zagrebu, a drugo – taj novac morao je ići na žiro račun ‘Prosvjete’, no Pupovac je dao žiro račun SNV-a,” iznio je zanimljiv podatak Nenad Vlahović i dodao: “Ovdje nije riječ samo o tome da je Pupovac pokušao ‘popaliti’ pare Ljubojeviću i njegovoj ekipi, već je prvenstveno riječ o pokušaju da se stvori temelj za preuzimanje imovine vrijedne 50-ak milijuna kuna! Da je ovo prošlo u tišini, nekretnine u Preradovićevoj bi se uknjižile kao vlasništvo SNV-a, a iz grunotvnih izvadaka jasno se vidi da su one vlasništvo ‘Prosvjete’.“ Bujanec nije bio lijen i pribavio je izvatke te ih je pokazao pred kamerama…

Vlahović je ponovio kako je sukob između Ljubojevića i Pupovca motiviran borbom za novac od eventualne prodaje vrijednih nekretnina ‘Prosvjete’. Rekao je da “ne zna što će ‘Prosvjeta’ učiniti s tim nekretninama, ali postoji osnovana sumnja da se tim putem želio namaknuti novac koji je nestao iz Tesla banke”.

Drugi problem je što je nekretninu bivši SDP-ov premijer Zoran Milanović darovao za vrijeme tehničke Vlade kada nije smio donositi takvu odluku. Vlahović je upravo u Bujici prije više od dvije godine upozorio na taj problem.

“To je nezakonit postupak tadašnje tehničke Vlade u službi političke korupcije i podmirenja međusobnih računa! Postoji zakoniti postupak kako se vraća imovina vlasnicima koji su bez nje ostali u komuizmu,” rekao je Vlahović, na što je voditelj konstatirao da je situacija jednaka onoj kada lopovi nekome ukradu automobil, pa ga potom daruju vlasniku!

KAKO JE PUPOVAC UVUKAO PORFIRIJA U POLITIKU…

‘Prosvjeta’ je jedna od tri poluge s kojom Milorad Pupovac u zadnje vrijeme nije raspolagao do kraja – nastavio je u istom tonu Vlahović i dodao da je Pupovčeva želja za uzurpacijom rezultirala prekinutom Skupštinom 23. prosinca 2017. godine, na kojoj je bila krajnje neugodna amosfera, a nisu izostale niti prijetnje te ucjene.

“Svojedobno je Siniša Ljubojevića već pobijedio mitropolitia Porfirija kao Pupovčeva kandidata… Pupovac je vidio da gubi tlo pod nogama u ‘Prosvjeti’ pa je posegnuo u riznicu pravoslavlja i devalvivao vrijednost Pravoslavne crkve gurnuvši Porfirija u svoju igru. Poraz koji je tada doživio, za njega je bio veliki udarac, a još poraznije je bilo uvlačenje Porfirija u politiku,” rekao je Vlahović, a Bujanec se nadovezao da je Porfirije ušao u politiku kada je u Chicagu pjevao Momčilu Đujiću.

Nakon toga, Ljubojević je još dvaput morao sazivati Skupštine jer su nadležna tijela prvu proglasile nevažećom, ali nisu održane jer je Pupovac, uvidjevši da nema većinu, povukao svoje delegate – nastavio je objašnjavati Vlahović.

“Zadnja Skupština temeljito je pripremana po Pupovčevom načelu ‘sve i pod svaku cijenu’! Tamo se vrti ogroman novac, on bi najradije i tamo bio predsjednik, ali ne može pa će sebi izabrati ljude s kojima će moći manipulirati. To se i dogodilo!”

Gost emisije nastavio je žestoko prozivati Milorada Pupovca: “Pupovac je jedan čovjek u zatvorenom prostoru – u četiri zida, a sasvim drugi čovjek u otvorenom prostoru – u javnosti, gdje se donekle ipak može kontrolirati! A što se zaista s njim događa, što je u njemu?! Osnovano sumnjam da bi trebao posjetiti liječnika jer normalan čovjek ne može raditi ovo što on radi!”

Upravo zbog straha od još jednog poraza, nastavio je Vlahović, Pupovac je na skupštini ‘Prosvjete’ tražio javno glasovanje: “I to zbog toga što zna da najmanje 42 delegata ne bi glasovalo za njega! Kada se glasuje tajno njegove ideje ne prolaze, a kod javnog glasovanja, vidi tko ga podržava, a tko ne pa mogu krenuti prijetnje i ucjene!“

U emisiji su objavljeni podaci iz izvora bliskih srpskoj nacionalnoj manjini da su lokalni čelnici SDSS-a prijetili delegatima ‘Prosvjete’ otkazima članova njihovih obitelji koji su zaposleni u javnim i drugim poduzećima ne budu li podržali Pupovčevog kandidata na Skupštini. “Pupovac ima svoju ekipu jataka koji odrađuju posao na terenu,“ rekao je Vlahović.

BAJIĆ I CVITAN –  DVA BLIZANCA; OBOJICA ŠTITE PUPOVCA!

Nenad Vlahović je još u lipnju 2016. godine podnio kaznene prijave protiv Milorada Pupovca. 

“Iz DORH-a i USKOK-a dobio sam obavijest da su prijave zaprimljene i da su proslijeđene na daljnje rješavanje. Nadležno tijelo nakon isteka šest mjeseci trebalo me je informirati ima li osnove za prijave ili su neosnovane. Do dana današnjeg nisam dobio nikakav odgovor!”

Vlahović je i 2010. godine prijavio Pupovca zbog nestanka 2.190.000 kuna iz SNV-a, no DORH  ga je zaštitio.

“Falsificirao je završni račun i promijenio Nadzorni odbor koji je izabran tajnim glasovanjem. Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu izdalo je rješenje u kojem piše da se sporni iznos od 2.190.000 kuna nalazio na računu SNV-a, ali nisu prikazani na završnom računu i da se iznos prebacuje kao prihod u sljedeću godinu. Naravno da nikada anije prebačen! Državno odvjetništvo pokriva kriminal Milorada Pupovca!”

Vlahović je nastavio prozivati odgovorne u DORH-u…

“Cvitan i Bajić su dva blizanca, ako ih se ne smijeni – Hrvatska će biti urušena,” kategoričan je bio gost Bujice i postavio otvoreno pitanje: “Kome da podnesem kaznenu prijavu protiv Cvitana i Bajića zbog nečinjenja i zataškavanja?!” Podsjetio je i na slučaj Tesla banke na koji upozorava već godina: “Ta afera, ta pljačka je šaptom nestala i to nikoga više ne interesira! Banka koja je raspolagala milijunima, a čiji je predsjednik Nadzornog odbora bio Milorad Pupovac! Ali, Tesla banka bit će kamen spoticanja i Pupovcu i DORH-u i USKOK-u!”

VLAHOVIĆ: “OČEKUJEM NOVE PROVOKACIJE NA OVOGODIŠNJEM MITINGU PUPOVČEVA SNV-a!“

Voditelj Bujice je podsjetio na incident na prošlom božićnom domjenku SNV-a, kada je Vučićev izaslanik Vlada Božović govorio o zaštiti Srba ‘svim sredstvima’. Miting SNV-a iz Novinarskog doma ove godine seli u nimalo skromni Westin – rekao je voditelj. 

“Ono što je Pupovac bacio pod noge premijeru Plenkoviću samo je dio računa koji ispostavlja pred javnošću. Možemo očekivati da će on kroz pet godina za Božić organizirati veliki dernek na nogometnom stadionu! Sigurno da očekujem nove provokacije! Ako netko dođe iz susjedne Srbije, vjerojatno će biti provokacija. Stvaraju valove nemira i nezadovoljstvo tako da ispadne kako su Srbi ugroženi u Hrvatskoj. Jesu, ali od Pupovca i njegovih,” bio je jasan Vlahović.

UMJESTO KOD PUPOVCA, PREDSJEDNICA IDE KOD ERDOGANA!

Zanimljivo je da predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović već treću godinu zaredom neće ići na domjenak Pupovčeva SNV-a, a u Bujici je rečeno da najvjerojatnije ide u posjet turskom šefu države Recepu Tayyipu Erdoganu.

“Ona shvaća problematiku i ozbiljnost ove stvari. Ona je pametna osoba i ja je podržavam. Čak bih volio da se promijeni Ustav i da postanemo polupredsjednički sustav! Predsjednica ne želi rušiti svoj autoritet ni autoritet Republike Hrvatske odlaskom kod Pupovca,“ završio je Vlahović.

CIJELU EMISIJU POGLEDAJTE OVDJE.

Odgovori

Skip to content