Brač i Šolta napokon povezani pomorskom linijom: brzim brodom od Rogača do Milne za 20 minuta! Isplovljavanje svakoga dana iz Splita

Uvedena je brzobrodska dvosmjerna linija Split – Rogač (Šolta) – Milna (Brač), kojom su po prvi put povezani otoci Šolta i Brač, izvijestio je u srijedu splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.

“Ovom linijom, koju će županija godišnje sufinancirati s milijun kuna, po prvi puta se uspostavlja brodarska (linijska) povezanost između otoka Šolte i Brača, pošto će brzi brod sa 253 putnička mjesta koji je do sada prometovao iz Splita do Rogača na otoku Šolti nastavit ploviti prema Milni na otoku Braču odakle će se istim smjerom vraćati u Split,” izjavio je župan Boban novinarima.
Prijevoznik je brodar Krilo shipping company iz Krila Jesenica, a linija je uspostavljena od početka ove godine.

Plovidba između Rogača na Šolti i Milne na Braču traje 20-tak minuta i ovakva prometna povezanost između Brača i Šolte bit će iznimno važna u ljetnim mjesecima kada će brojni turisti moći odlaziti s jednog na drugi otok i tijekom istog dana vratiti se u boravišno mjesto.
Brzi brod na novouspostavljenoj pomorskoj liniji isplovljavat će svaki dan iz splitske Gradske luke u 18,30 sati te ploviti do Rogača na Šolti kako bi se iskrcali putnici, a zatim nastavljati plovidbu prema Milni na Braču. Ondje će brod prenoćiti i ujutro u 6,25 sati isplovljavati do Rogača na Šolti, a zatim prema Splitu.

Župan Boban je također podsjetio da Splitsko-dalmatinska županija od ove jeseni s 1,1 milijun kuna godišnje sufinancira posebnu brzobrodsku liniju, kojom se iz Splita navečer u 18,25 sati natrag na Šoltu prevoze učenici s tog otoka koji svakodnevno pohađaju nastavu u splitskim školama.

Izvor: Hina

Odgovori

Skip to content