Dođite na koncert za dušu i srce!

Liga za borbu protiv raka Hrvatske uspješno djeluje 51. godinu. Osnovana je na poticaj akademika Ive Padovana, a već je godinama vodi prof. dr. sc. Damir Eljuga. Zahvaljujući njegovu neumornom radu, ali i ekipi vrsnih stručnjaka i entuzijasta koje je okupio, ova je humanitarna organizacija protiv opake bolesti, pokrenula i organizirala brojne javno zdravstvene akcije, a sve s ciljem prevencije zloćudnih bolesti i brige za vlastito zdravlje.

Svakom našom akcijom šaljemo poruku solidarnosti i zajedništva, a ona nam je danas potrebnija nego ikada prije. Naime, zloćudnih bolesti je sve više, a na nama je da uvjerimo ljude da se one mogu uspješno liječiti, poglavito ako se otkriju na vrijeme – ističe dr. Eljuga.

Udruga je lani, pod visokim pokroviteljstvima, održala iznimno uspješan humanitarni koncert u dvorani „Vatroslava Lisinskog“ u Zagrebu, a tu tradiciju nastavit će i ove godine. Koncert će se pod nazivom „Sve ću preživit“ održati 4. veljače, u 20 sati, također u „Lisinskom“, a na njemu će nastupati i poznata glazbena imena, od Tedija Spalata, Zlatana Stipišića Gibonnija i drugih. Na taj način želi se prikupiti još više financijskih sredstava za rad ove udruge, ali i Zajednice pacijenata oboljelih od raka sv. Juraj.

I ovaj koncert su podržali predsjednica Republike RH, Grad Zagreb i mnogi drugi.

Liga za borbu protiv raka Hrvatske ima i niz podružnica, koje također okupljaju brojne pacijente oboljele od zloćudnih bolesti, tako da će se i na ovom koncertu posve sigurno naći publika i iz svih krajeva naše države. Zanimljivo je da je poglavito tijekom zadnjih godina i sve više hrvatskih branitelja među onima koje je zahvatila ova bolest, o čemu se inače relativno malo piše i govori.

Ovakva vrsta koncerta tek je jedna od naših akcija za pomoć najpotrebnijima, a koja sigurno šalje i lijepu poruku – sve se može preživjeti! – kazao je doc.dr.sc. Tomislav Madžar, predsjednik Organizacijskog odbora koncerta.

Na kraju, još bismo samo dodali da će to biti još jedna humanitarna manifestacija na kojoj će čovjeku proraditi i duša i srce! Dođite, nećete požaliti!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Odgovori

Skip to content