TwitterFacebookPinterestGoogle+

14. siječnja 1992. Apel New York Timesa – Spasimo Hrvatsku od uništenja vojske Jugoslavije!

  • Written by:

Dan nakon priznanja Vatikana i dan uoči priznanja Republike Hrvatske od država Europske unije 14. siječnja 1992., u uglednom New York Timesu izašao je “Apel za mir u Hrvatskoj”.

Tekst Apela napisao je Ivo Banac:

U posljednjih nekoliko tjedana Jugoslavenska je armija počela neobjavljeni rat protiv Hrvatske. Deseci sela sravnjeni su sa zemljom, mnogi povijesni spomenici uništeni, nekoliko gradova, među njima i sam glavni grad Zagreb, bombardirano je.

Takvo nasilje i uništavanje kakvo se događa u Hrvatskoj, Europa ne pamti od Drugoga svjetskoga rata. Masakrirani su nevini civili, uništene bolnice i crkve. Savjest nam nalaže da dignemo glas protiv besmislenog rata. Apeliramo na vlade Zapada i Istoka da zaustave jugoslavensku armiju u neobuzdanome uništenju.

Apeliramo na humanitarne organizacije da zaštite sve žrtve brutalnosti. Apeliramo na savjest muškaraca i žena da glasno prosvjeduju protiv nevolje Hrvata, koji su suočeni ne samo s opasnosti totalnog razaranja njihove zemlje nego i s uništenjem njih samih.

Tekst apela potpisala su od listopada 1991. do siječnja 1992. čak 104 nobelovca!

A zatim do veljače 1992. sve skupa njih 127!  Nikada do tada toliki broj nobelovaca nije zajednički dao potporu nekoj akciji.

Izvor: narod.hr

Komentari

1 comment

  1. Josip Kljaković Šantić

    Ako je”Dan nakon priznanja Vatikana i dan uoči priznanja Republike Hrvatske od država Europske unije 14. siječnja 1992., u uglednom New York Timesu izašao “Apel za mir u Hrvatskoj”.i ako “Tekst apela potpisala su od listopada 1991. do siječnja 1992. čak 104 nobelovca! A zatim do veljače 1992. sve skupa njih 127! Nikada do tada toliki broj nobelovaca nije zajednički dao potporu nekoj akciji.” Onda to dokazuje da su GOSPODARI SVIJETA DOZVOLILI UNIŠTENJE HRVATA KAO NARODA …U protivnom bi zaustavili genocidni nacifašistički masakr S.M. Hitlera s Balkana. Hrvatska se održala . uz Božju pomoć ali zato su GOSPODARI SVIJETA – SOTONISTI ODLUČILI DA HRVATE UNIŠTE – na perfidan način – demografski i moralno( uništenjem obitelji i utjecaja Katoličke crkve.