“Koracima nade u istinu” u sklopu obilježavanja 25. godišnjice oslobodilačke VRO “Maslenica”

Udruga „Žene u Domovinskom ratu Zadar“ će i ove godine zajedno sa braniteljskim udrugama na poseban način obilježiti 25. godišnjicu oslobodilačke vojno-redarstvene operacije “Maslenica”, KORACIMA NADE U ISTINU i prohodati put od Zelenog Hrasta do mjesne crkve Gospe od Ružarija u Pridrazi. 

Posjetit ćemo sva spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilima, zapaliti svijeće te molitvom odati počast najvećoj žrtvi koju su ti ljudi nesebično dali za slobodu koju danas imamo. Hodnju posvećujemo svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilima, hrvatskim ratnim vojnim invalidima, te hrvatskim generalima koji su operaciju Maslenica planirali i izveli.

Hodnju započinjemo u nedjelju 21. siječnja 2018. godine, s početkom u 8:00 sati od Zelenog Hrasta, a svoj dolazak u Pridragu predviđamo oko 16:00 sati.

U blagoslovu i  žrtvi, želimo  dostojanstveno obilježiti akciju, baš kao što su i naši branitelji dostojanstveno i nesebično žrtvovali svoje živote i zdravlje u operaciji kojom je oslobođen veliki dio zadarskog zaleđa, a i sam grad Zadar.

Od srca Vas pozivamo da nam se sa svojim koracima pridružite!

Ivana Haberle, predsjednica Udruge   

Izvor: hu-benedikt.hr                                                 

Odgovori

Skip to content