Vremenska prognoza za ostatak ovog tjedna

Zbog pritjecanja hladnijeg zraka i razvedravanja jutro u četvrtak bit će osjetno hladnije od onoga u srijedu, ali i primjerenije za ovo doba godine – u unutrašnjosti od -5 do 0 °C, na Jadranu između 3 i 8 °C. Uz barem djelomice sunčano vrijeme najviša dnevna temperatura bit će uglavnom od 6 do 11 °C. Nakon jednodnevnog predaha od oborine, već u noći na petak slijedi novo naoblačenje, tijekom petka ponovno i kiša, uz jugo i jugozapadnjak, a navečer i osobito u noći na subotu u većini kopnenih krajeva i zimski uvjeti, na sjevernom Jadranu bura…

U četvrtak u Slavoniji, Baranji i Srijemu još ujutro uz više oblaka može zalepršati poneka pahulja snijega, no danju suho te barem djelomice sunčano. Slab i umjeren sjeverozapadni vjetar poslijepodne će okrenuti na zapadni i jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od -2 do 1 °C, a najviša dnevna između 7 i 9 °C.

U središnjoj Hrvatskoj jutro i veći dio prijepodneva pretežno vedro, a zatim umjereno naoblačenje. Slab do umjeren sjeverozapadni vjetar poslijepodne će zamijeniti jugozapadnjak, u gorju i jak. Jutro hladno uz temperaturu od -4 do 0 °C, a poslijepodnevna temperatura između 8 i 11 °C.

U gorju i na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, posebice prema večeri na širem riječkom području. Vjetar u gorju ujutro slab, a zatim će jačati jugozapadnjak koji će prema večeri imati mjestimice i olujne udare. Na Jadranu će umjeren i jak sjeverozapadni vjetar slabjeti i sredinom dana također okretati na jugozapadnjak.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano. Umjeren i jak sjeverozapadnjak slabjet će i poslijepodne okretati na jugozapadnjak i jugo. Jutarnja temperatura zraka od -1 °C u unutrašnjosti Dalmacije do 8 °C na otocima, a najviša dnevna između 9 i 13 °C.

I na jugu Hrvatske većinom sunčano, ujutro uz umjeren do jak sjeverozapadnjak, a prema večeri uz umjeren istočnjak uz obalu, a na otvorenom i jugo. More prijepodne umjereno valovito i valovito, zatim u smirivanju.

U noći na petak na Jadranu će se ponovno naoblačiti. Prijepodne će kiše biti rijetko, no prema večeri će biti sve češća, a lokalno će biti i izraženijih pljuskova, posebice na sjevernom dijelu. Jugo i južni vjetar već će u noći na subotu okretati na buru s kojom može ponegdje pasti i malo snijega, vjerojatnije na sjevernom dijelu, a zatim će se u subotu ujutro i razvedravati. Povremene kiše može još biti na krajnjem jugu. U nedjelju i početkom idućeg tjedna promjenljivo, uz samo mjestimice malo kiše te temperaturu zraka oko prosječne za doba godine.

U unutrašnjosti u petak većinom oblačno s kišom, koja će sa zahladnjenjem prelaziti u snijeg, prvo u gorju, zatim u nizinama, a u subotu će još mjestimičnih slabih oborina biti uglavnom ponegdje na istoku i u gorju. I u nedjelju su uz promjenljivu naoblaku ponegdje mogući kratkotrajni naleti snijega, a mjestimičnih slabih oborina može biti i početkom idućeg tjedna.

Izvor: hrt.hr

Odgovori

Skip to content