Ivana Petrović: U BiH se vodi obavještajni rat koji je veći od onih koji su se vodili za vrijeme oružanih sukoba

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u službenom je posjetu Bosni i Hercegovini. U Sarajevu se susrela s članovima Predsjedništva, predsjedateljem Vijeća ministara Denisom Zvizdićem, te s predstavnicima dvaju domova parlamenta. Dogovorena je intenzivnija komunikacija oko otvorenih pitanja, a na dnevnom redu bile su i izmjene izbornog zakonodavstva.

Kolinda Grabar Kitarović u službenom je posjetu Bosni i Hercegovini u kojoj je, između ostalog, s političarima te države razgovarala o potencijalnim izmjenama izbornog zakonodavstva. Ivana Petrović uživo je za Dnevnik Nove TV iz Sarajeva komentirala predsjedničin posjet.

“Predsjednica je dočekana u izuzetno napetoj atmosferi koja se prema njoj, kao i prema Hrvatskoj, zaoštrena nakon presude haškoj šestorci”, komentirala je Petrović.

Također, smatra Petrović, takvoj je atmosferi pridonio i posjet turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu. “Takvoj atmosferi doprinio je i njezin posjet turskom predsjedniku Erdoganu, velikom prijatelju bošnjačkog političkog korpusa i državniku čija je politika posljednjih 15 godina duboko uključena u politiku BiH.”

NATO i EU duboko su uključeni u promjene izbornog zakona

Jedna od glavnih tema rasprave bile su izmjene izbornog zakona BiH.

“Predsjednica je naglasila da je Hrvatska, kao članica Europske unije i NATO saveza, dužna nadzirati izbore, ali da se nema namjeru miješati u unutarnju politiku BiH”, rekla je Petrović te dodala: “Upravo su Sjedinjene Američke Države i Europska unija duboko involvirani u pokušaj izmjene izbornog zakona u BiH.”

Ipak, smatra Petrović, šanse da će do promjene izbornog zakonodavstva doći su male.

“U parlamentu je rasprava o promjeni izbornog zakona bila vrlo žustra i sasvim je izvjesno da prijedlog izmjene zakona neće biti prihvaćen”, zaključila je Petrović.

U BiH se vodi nevjerojatan obavještajni rat

Predsjednica Grabar Kitarović se sastala i s predstavnicama udruge “Majke Srebrenice”.

“U BiH se vodi nevjerojatan obavještajni rat koji je mnogo veći od ratova istog tipa koji su se vodili tijekom oružanog rata u devedesetima. Moje je mišljenje da su članice te udruge bile manipulirane i da su naglo reagirale na čisti obavještajni podatak koji je predsjednica Grabar Kitarović izrekla”, rekla je Petrović.

“Islamizam je prijetnja za sve narode u BiH. Žene iz udruge ‘Majke Srebrenice’ su mudre i to su shvatile. U srijedu su sve nejasnoće raščišćene”, zaključila je Petrović.

Izvor: narod.hr/dnevnik.hr

Odgovori

Skip to content