Vučiću, hoćeš li prvo odati počast nevinim žrtvama Domovinskog rata?

Otkako je najavljen službeni posjet Hrvatskoj predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića ponovno je u prvi plan, kao iz paštete, iskočio – Milorad Pupovac. Stječe se dojam da mediji njega više pitaju o ovom posjetu nego predsjednicu RH Kolindu Grabar–Kitarović, koja ga je i pozvala. No, baš ovaj posjet je prigoda da se izaslanstvu Srbije otvoreno i jasno kaže tko je taj čovjek te da se ne dogodi da se na sastanak sa srbijanskim predsjednikom pozove samo Pupovac i njegovi kompanjoni, već treba inzistirati da dođu i drugi predstavnici Srba u Hrvatskoj, koji od njegovog piskutavog glasa nikako ne mogu doći do izražaja.

Vučiću treba skrenuti pozornost da je riječ o samozvanom branitelju srpskih prava u Hrvatskoj, kojeg podržava iznimno mali broj Srba i da se radi o čovjeku koji manje-više za svoje osobne interese neprestano muti kašu i svađa Hrvate i Srbe, odnosno raspiruje nacionalističku mržnju.

Predsjednika Srbija također treba upozoriti da nije istina ono što govori ovaj „Srbin po zanimanju“, poglavito kad je riječ o žrtvama Vojno-redarstvene operacije Oluja. Naime, Pupovac  zlonamjerno kao papagaj ponavlja laž da su Srbi protjerani iz tzv. SAO KRAJINE, iako se radi o tome da su 1995. evakuirani (na traktorima!) i to po nalogu svoje političko-vojne vrhuške. Treba ga podsjetiti i da je i sam njegov učitelj i suborac Slobodan Milošević svojedobno izjavio da su „Srbi pobjegli kao zečevi“ i da bi ih manje izginulo da su ostali i branili svoje položaje. Ne smije se dogoditi da nam Vučić usred Zagreba drži lekciju o „građanskom ratu“ ili o lažima o 200 tisuća izbjeglih iz  samoproglašene SAO KRAJINE!

Gostu iz Srbije treba skrenuti pozornost da nije istina ono što trabunjaju razni pupovci o „ugroženosti“ Srba u Hrvatskoj, već da je istina puno drugačija, tj. da je srpska manjina u Hrvatskoj najpovlaštenija u – Europi! Međutim, ako će sastanku s Vučićem biti nazočni samo Pupovčevi članovi i simpatizeri (kojih u Hrvatskoj ima tek za nekoliko razreda!) onda će predsjednik Srbije i dalje slušati samo ono što je njemu milo i drago!

Od ovoga posjeta i Hrvati iznimno očekuju, kad je već dogovoren. Jako nas zanima hoće li Vučić zajedno sa svojom delegacijom prvo položiti vijenac i zapaliti svijeću za sve poginule i nestale hrvatske branitelje i civile tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, ili će to i ovog puta izostati?

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91.

Odgovori

Skip to content