Zaposlite hrvatske branitelje kao komunalne policajce!

Ljudi moji, zar Hrvatskoj nije dovoljna policija (Ministarstvo unutarnjih poslova), tajne i druge slične službe? Kome i zašto je potrebna još jedna grana policije? Naime, mediji izvještavaju da je pokrenut prijedlog zakona koji će dati veće ovlasti komunalnim redarima, koji će ubuduće moći i legitimirati građane. Međutim, gradonačelnici traže da oni prerastu i u gradsku policiju, što znači da će dobiti široke ovlasti! Imali bi i posebne odore i službene iskaznice, pravo stupiti na okućnicu i ući u dvorište zgrade ili druge građevine, zatim na šumska, poljoprivredna i druga zemljišta bez obzira na njihovu namjenu te ih pregledati. Ti će (komunalni) policajci moći uzimati i izjave od odgovornih osoba radi pribavljanja dokaza o činjenicama  koje se ne mogu izravno utvrditi. U cilju dokaza fotografirat će, snimati videokamerama…Vjerojatno će i „prisluškivati“. Naplaćivat će kazne na licu mjesta, podnositi optužene prijedloge, odnosno kaznene prijave.

Ako to prođe u Hrvatskom saboru, jao si ga nama.

Međutim, neće to biti ni tako loše, ako će u  komunalnu policiju zaposliti hrvatske branitelje ili njihovu djecu. Oni bi trebali imati prednost, a ne da se to pretvori u nekakvu organizaciju „uhljeba“, koja će prije svih goniti – hrvatske branitelje!

Osim toga, gradonačelnici i župani (ali i drugi) svojedobno su uveli i nova radna mjesta – zaštitare na ulazima u njihove odaje. Uveli su svoju i takvu zaštitu onog trenutka kad su im počeli „dosađivati“ baš hrvatski branitelji, tražeći svoja prava. E, da se to ne bi dogodilo, i da bi imali svoj „mir“ na ulazu su postavili vjerne zaštitare koji vam obično već s vrata poručuju da dotičnoga  nema- „doma!

Dakle, tražimo, ako ovaj prijedlog prođe, da svaki grad, kao komunalne policajce, (barem većinu) zaposli hrvatske branitelje, jer je to radno mjesto kao stvoreno za  njih!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Odgovori

Skip to content