Tko je Vulin da mu general Gotovina polaže račune?

Ministar obrane Republike Srbije Aleksandar Vulin kaže da je pitao hrvatskog generala, junaka hrvatskog  obrambenog Domovinskog rata, Antu Gotovinu – je li ustaša?, a  da mu ovaj ni nakon tri godine nije ništa odgovorio.

Kao prvo, tko je Vulin, inače veliki prijatelj i suradnik predsjednika Srbije Vučića, da mu jedan Gotovina polaže račune? Bolje bi bilo da nam taj provokator javno odgovori na pitanja: što je radio u vrijeme srbijanske agresije na Hrvatsku i  je li on četnik?

Početkom 1990. učlanio se u Savez komunista- Pokret za Jugoslaviju i bezrezervno podržavao balkanskog krvnika Sloboda Miloševića, o kojem i danas govori sve najbolje. Vojni rok, kako je izjavio, nije služio iz zdravstvenih razloga, odnosno zbog slabog vida!

Čovjek je (četnik) koji uvijek sve najbolje misli o svojim šefovima. Stoga, nemojmo se zavaravati da ono što Vulin izjavljuje nije u dogovoru s Vučićem!

Srbijanski ministar obrane je također izjavio da „ustaše i ustaštvo nikada nisu izašli iz politike i javnog života Hrvatske“ i da će predsjednika Srbije tijekom njegova posjeta Zagrebu „dočekati ustaše na trgovima i pokušati doći do njega, kao što su došli i pokušali ga ubiti u Srebrenici!“

Može li takvu glupost, javno, pred dolazak predsjednika Srbije u Hrvatsku, izjaviti normalan političar? Stječe se dojam da osim što „slabo čuje“, ima i  drugih zdravstvenih  problema, pa ne bi bilo loše da posjeti i psihijatra!

Vulin je otkrio i o čemu Vučić želi razgovarati u Hrvatskoj? U prvom redu o isplati mirovina protjeranim Srbima (sic), rješavanju pitanja njihova radnog staža, ljudskim pravima, Zakonu o braniteljima u kojem se Srbija proglašava agresorom te o zakonu o plaćanju poreza za zemlju koja se ne koristi!

Ako su to već dogovorene teme (u što je teško povjerovati) bolje da se i ovaj susret otkaže, jer će samo još više napraviti ponor između ove dvije države!

A  Vučića u Zagrebu sigurno ne će kao u Srbiji dočekati djeca s crvenim maramama oko vrata, već ogorčeni hrvatski branitelji, obitelji poginulih u Domovinskome ratu, invalidi i svi oni koji su bili prvi kad je trebalo u borbi sa srbijanskim agresorom!

Dakle, ne će tu biti nikakvih  ustaša, jer ih u Hrvatskoj niti nema!

Srbi, inače, za sve Hrvate govore da su „ustaše“, a tako su nas zvali i u vrijeme Domovinskoga rata.

A o raznim vulinima, dačićima i sličnim najbolje je rekao „guru srpske nacije“ Dobrica Ćosić:

  • „Mi Srbi lažemo da bi varali sami sebe, da tešimo druge, mi lažemo za oprost, mi lažemo da bi se borili protiv straha, lažemo da ohrabrujemo druge, lažemo da bi skrivali svoj i nečiji drugi jad. Laganje je oblik našeg patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Mi lažemo na kreativan, maštovit i dosetljiv način.“

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Odgovori

Skip to content