Svjetska karate liga – Hrvatica Ana Lenard brončana u Guadalajari

Ana Lenard iz karate kluba Samobor osvojila je brončanu medalju na natjecanju Svjetske karate lige u Meksiku na kojem je sudjelovalo 1.354 natjecatelja iz 82 države.

U Guadalajari je Lenard u kategoriji do 68 kg pobijedila Tunižanku Chaimu Boaziz sa 2-0 i Dankinju Angelu Zaqoomi s istim rezultatom. Uslijedio je poraz od Luane Debatty sa 2-3. Pošto se Belgijanka plasirala u finale, Lenard je dobila novu prigodu u repasažu koju je na najbolji način iskoristila. Ostvarila je, naime, tri pobjede svladavši škotsku karatisticu Ionu Frost sa 1-0, Nizozemku Sherilyn Wold s istim rezultatom, a u završnom dvoboju bila je bolja od Japanke Maye Suzuki sa 2-0.

Nadomak odličju bio je Ivan Kvesić u kategoriji do 84 kg. Na startu je pobijedio Iranca Masouda Vatanparasta pa Engleza DeVante Waltersa sa 4-0, Egipćanina Mohameda Ramadana Ahmeda sa 2-0 i Amerikanca Adriana Galvana sa 2-0, da bi u četvrtfinalu izgubio od Kazahstanca Daniyara Yuldasheva. Borba je završila 2-2, ali je kazahstanski natjecatelj osvojio prvi bod i kasnije izborio završnicu.

U repasažu Kvesić je svladao Portugalca Helia Hernandeza 6-2, a u odlučujućem susretu izgubio je broncu porazom od Grka Georgiosa Tzanosa sa 4-3.

Na trećoj prepreci natjecanje su završili Marijan Logarušić (-67 kg), Ante Mrvičić i Zvonimir Živković (-84 kg), Ana Marija Bujas-Čelan (+68 kg) te Tomislav Stolar (kate m). Druga je bila završna za Vlatku Kiuk (kate ž), Marka Rukavinu (-60 kg) i Andjela Kvesića (-84 kg). U 1. kolu porazom su se oprostili Monika Berulec (-50 kg), Alesandra Hassani (-55 kg), Ivan Ermenc (kate m), Boran Berak i Stjepan Štimac (-67 kg), Enes Garibović (-84 kg) i Karlo Raguž (+84 kg).

Izvor: Hina; Foto: fah

Odgovori

Skip to content