Izbornik Dalić iz Splita uputio oštru notu Šukeru i kompaniji

Dalić sigurno želi nogometnu nacionalnu vrstu dovesti u Split, iako Split i Hajduk i armija južnjačkih navijača i dalje bijesne na Savez zbog dugotrajnog pošto-poto izbjegavanja Splita u domaćim utakmicama reprezentacije.

Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije ne ustručava se reći svoje mišljenje, pa čak ako nije u skladu s namjerama njegovih poslodavaca, čelnika Hrvatskog nogometnog saveza. Upravo tako valja gledati na današnju izjavu izbornika Dalića na seminaru nogometnih trenera u Splitu, kada je bez krzmanja ustvrdio, na pitanje kada bi reprezentacija konačno mogla zaigrati u Splitu, na Poljudu…

”Ako Bog da, uskoro. Ali nemojte to mene pitati, ja ne odlučujem. Moj cilj je da se vratimo na Poljud. Bilo bi lijepo da Hrvatska igra u Splitu, Osijeku, Varaždinu i Rijeci… To je reprezentacija svih gradova i svih klubova. Ja ću na tome raditi. Bilo bi lijepo igrati pred punim Poljudom, isto tako i pred Maksimirom. To nije na meni”.

Ako ćemo pravo, ista priča sluša se već godinama, nije Dalić prvi izbornik koji inzistira na Splitu, ali je možda prvi koji o tome govori bez fige u džepu. Dalić sigurno želi nogometnu nacionalnu  vrstu dovesti u Split, iako Split i Hajduk i armija južnjačkih navijača i dalje bijesne na Savez zbog dugotrajnog  pošto-poto izbjegavanja Splita u domaćim utakmicama reprezentacije.

I dobro Dalić kaže. On o tome ne odlučuje. Niti neće. Samo ipak stoji pitanje kako će se postaviti kada njegove želje ne budu uslišane. Činjenica jest da je Split nogometno zanemaren i nikakva opravdanja tu ne mogu biti prihvatljiva. Centralističko ponašanje Saveza napravilo je strogu podjelu glede reprezentacije, taj se trpak okus proširio potom i na klupsku scenu, sad imamo situaciju da reprezentacija nije dobrodošla u Splitu, a Dalić to silno želi ispraviti.

I valja mu pružiti prigodu i zaštititi ga ako zbog toga bude imao problema kod nogometnog čelništva. Opet, ako Dalić mora činiti ono što je Savez morao prije onda je to žalosno…

Izvor: dnevno.hr

Odgovori

Skip to content