Vučić: Izmislili ste za veliku Srbiju – snimka HRT-a ga demantira!

Drugog dana službenog posjeta Hrvatskoj srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić obišao je Vrginmost u općini Gvozd. Sastao se s predstavnicima srpske zajednice, a lokalnoj osnovnoj školi donirao je računala.

Zatim je održao konferenciju za novinare. Bilo je tu svega. Hrvatski novinari pritisnuli su ga zbog govora u Glini 1995. godine. Nikada srpska Krajina, nikada Glina neće biti Hrvatska. Nikada Banija neće natrag u Hrvatsku, rekao je tada Vučić.

Pokušali su novinari doznati razmišlja li i danas kao te 1995. kada je ovako govorio, a Vučić ih je optužio za hajku protiv njega.

Odgovarajući na pitanja novinara, između ostalog i ono: ‘Misli li danas da Glina nije hrvatska?’ Vučić je kazao kako je ta i takva pitanja od novinara čuo bezbroj puta. Ovakvu hajku i harangu nijedan hrvatski predsjednik i premijer neće doživjeti kad dođu u Srbiju, rekao je.

Vi ne razumijete jednu stvar. Mi imamo potpuno različite poglede na ono što se događalo prije 23 i 28 godina, rekao je Vučić.

Vučić potom i dalje tvrdi da novinari izmišljaju. Izmislili ste to za veliku Srbiju. Toga u tom govoru nema, nema. Dakle i to ste izmislili i morali dodati, rekao je i danas negirajući svoju izjavu.

Donosimo arhivske snimku HRT-a iz 1995. koja ga u cijelosti demantira. 

Kakva će to država biti ukoliko srpski radikali pobjede i poraze predsjednika Srbije, vi znate da ćete živjeti u velikoj Srbiji, jedinstvenoj srpskoj državi, tu odstupanja biti neće. Živjeli, rekao je Vučić 1995., a danas to negira.

Ni danas za to isprike nije bilo. Takvu vrstu poniznosti s moje strane i straha ili potrebe da Vam se dodvoravam nikad nećete vidjeti, rekao je.

Izvor: hrt.hr

Odgovori

Skip to content