Predsjednica objasnila svoju izjavu s konferencije s Vučićem

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uputila je tijekom poslijepodneva priopćenje u kojem je objasnila na koga je mislila kada je na zajedničkoj konferenciji za novinare s Aleksandrom Vučićem rekla da ne smijemo dopustiti da nam pojedinci s rubova političkog spektra ili s rubova bilo kakvog razmišljanja definiraju politiku.

Iz priopćenja predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović:

Želim vrlo jasno i nedvosmisleno odbaciti zlonamjerna tumačenja moje izjave o prosvjedu povodom dolaska predsjednika Vučića u službeni posjet Republici Hrvatskoj. Ni na koji način nisam dovela u pitanje pravo na prosvjed. Imam puno razumijevanje za udovice poginulih i umrlih hrvatskih branitelja te za braniteljske udruge koje su iskoristile svoje demokratsko pravo i izrazile svoj stav o dolasku predsjednika Vučića. Kada sam govorila o pojedincima s rubova političkog spektra, kojima ne smijemo dopustiti da diktiraju državnu politiku, mislila sam na one pojedince s krajnje ljevice i desnice koji svojim istupima i ponašanjem čine nemjerljivu štetu Republici Hrvatskoj. To nisu niti udovice hrvatskih branitelja niti hrvatski branitelji, stoji u priopćenju Predsjednice.

Kao što sam se s predstavnicima 25 braniteljskih udruga sastala uoči posjeta tako ću se s njima sastati i ovih dana kako bi ih upoznala s rezultatima razgovora, s posebnim naglaskom na otkrivanje sudbina naših nestalih branitelja i civila, dodaje se u priopćenju.

Rezultati ovog posjeta tek će se vidjeti. Moja savjest je mirna. Sve što činim, činim u interesu hrvatskog naroda i države, a naš najveći interes je mir i stabilnost u ovom dijelu Europe, smatra Predsjednica.

Izvor: hrt.hr

1 comment

  1. Goranka

    Pitijevskih izjava smo se već naslušali. Takve izjave su dobre jer ih svatko može protumačiti kako želi. Najvažnije je da je visoki gost sve dobro razumio, jer on zna gdje treba staviti zarez. Njegove izjave su, međutim, jasne i nedvosmislene “i ceo svet ih razume”.Lijepo je što su se dvije dame Vesna i Kolinda konačno složile da je Vučić neodoljivo šarmantan i poželjan gost u Hrvatskoj. One su mu sve oprostile iako on to nije tražio. Možemo očekivati da će uskoro ovaj trojac sjediti zajedno u loži i navijati za srpsko-hrvatske reprezentacije na svim svjetskim prevenstvima. Jer što ih do sada nije ubilo, to će ih ojačat!

Odgovori

Skip to content