Pročitajte što će se sve događati u sklopu obilježavanja Dana grada Kaštela

Grad Kaštela i ove će godine nizom manifestacija obilježiti Dan grada. Utvrđeni program proslave koji obuhvaća kulturne, sportske, protokolarne, obrazovne, rekreativne i ostale sadržaje, započinje 22. veljače, a završava na sam Dan grada 4. ožujka.

Program tako započinje tradicionalnom manifestacijom osnovnih škola Bijaći i Kneza Trpimira, „Sačuvajmo Bijaće u 21 stoljeću“, koja će se održati kod crkvice Sv. Marte na lokalitetu Bijaća.

Već slijedeća dva dana na rasporedu je stručni skup „Prevencija kardiovaskularnih bolesti i shemijska bolest srca“, koji će u dvorcu Vitturi voditi doc.dr.sc. Katarina Novak.

U tjednu uoči samog Dana grada, 28. veljače, u Gradskoj vijećnici bit će upriličeno primanje za najbolje vatrogasce Kaštela u prošloj godini, a istog dana u dvorcu Vitturi održat će se proglašenje najboljih kaštelanskih sportaša.

Prvog dana ožujka u kinu Sv. Juraj na rasporedu je dječji glazbeno-scenski program SAU udruge Putalj „Gradu s ljubavlju”, a te večeri u hotelu Resnik održat će se proglašenje najboljih kaštelanskih vinara i vina. Iste večeri, u dvorcu Vitturi, bit će otvorena izložba slika Cate Dujšin Ribar.

Svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će biti dodijeljene nagrade grada održat će se u petak, 2. ožujka u hotelu Resnik, a prethodit će joj polaganje vijenaca i paljenje svijeća u spomen na Franju Tuđmana i poginule hrvatske branitelje.

Ovog dana u planinarskom domu na Malačkoj okupit će se šahisti iz gradova prijatelja i ogledati se na prigodnom šahovskom turniru, a u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu bit će otvorena izložba slika Bastiana Bratscha iz Lindlara, povodom 30 godina prijateljstva gradova Kaštela i Lindlara. Petak će se završiti proglašenjem pobjednika  literarno-likovno-filmskog natječaja „Kaštelanske štorije” Gradske knjižnice Kaštela, u dvorcu Vitturi.

Slavljenički vikend, subota i nedjelja, 3. i 4. ožujka, rezerviran je za održavanje tradicionalne planinarske manifestacije “Kolijevkom hrvatske državnosti”, a ujedno će u subotu biti održan i memorijalni hod od Kaštel Lukšića do Malačke, Lučonoša Domovinskog rata, na kojem će sudjelovati brojni pripadnici braniteljskih udruga.

Subota je ujedno rezervirana i za predstavu „Legenda o Miljenku i Dobrili“, koju je nedavno imala priliku odgledati zagrebačka publika, a predstava će se izvesti u sućuračkom kinu.

U sportskom dijelu obilježavanja Dana grada, u subotu nas očekuje nogometni turnir veterana u organizaciji veterana HNK Jadran u Kaštel Sućurcu te finale Kupa malonogometne lige Kaštela u Kaštel Starom.

U nedjelju 4. ožujka, u kinu Sv, Juraj u Kaštel Sućurcu bit će održan svečani  klapski koncert, čime će biti završeno ovogodišnje obilježavanje i proslava Dana grada Kaštela.

Cijeli program možete skinuti na ovom LINKU te pratiti u našoj rubrici VODIČ

Izvor: kastela.org

Odgovori

Skip to content