Zajednički projekti Vodovoda i Eko-Kaštelanskog zaljeva u vezi sustava odvodnje i pročišćavanja Aglomeracije

Gradonačelnik Grada Splita, Andro Krstulović Opara susreo se danas s izvršnom direktoricom agencije Eko-Kaštelanski zaljev, Tinom Runjić Ćuk i direktorom Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Tomislavom Šutom (stupa na dužnost 19. ožujka 2018.) koji su mu predstavili zajedničke projekte ovih dviju ustanova.

Riječ je o EU projektu sustava odvodnje i pročišćavanja Aglomeracije Split – Solin – Klis – Dugopolje – Podstrana. 
Najavljeno je kako  će kroz iduća tri mjeseca biti spremna aplikacija prema EU fondovima, a nakon ljeta uslijedio bi natječaj za izvođenje radova.  Procijenjena vrijednost izgradnje je oko milijardu i 200 milijuna kuna s rokom izvođenja do 2023. godine. 

Gradonačelnik je potom s ravnateljicom Runjić Ćuk i direktorom Šutom obišao gradilište kod hotela Lav gdje se radi na izgradnji kanalizacijskog podsustava Podstrana i priključenju na kanalizacijski sustav Split. Ovim projektom će se hotel Lav priključiti na sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Split i tako će se osigurati zaštita mora na području Podstrane i Stobreča. Vodovod i kanalizacija d.o.o investitor je ovih projekata koje provodi Eko-Kaštelanski zaljev.

Izvor: split.hr

Odgovori

Skip to content