LOKACIJE RECIKLAŽNIH DVORIŠTA U SPLITU Građani, imate još samo tri dana za primjedbe!

Upravni odjel za prostorno planiranje, uređenje i zaštitu okoliša Grada Split je prošlog tjedna pristupio izradi izmjena i dopuna Plana raspodjela reciklažnih dvorišta i ekoloških otoka u Gradu Splitu.

Grad je svoj prijedlog stavio na javni uvid u trajanju od 8 dana zaključno s 20. veljače 2018. U tom razdoblju svi zainteresirani mogu svoja mišljenja, primjedbe i prijedloge dati pisanim putem na adresu Grada Splita ili na e-mail: odjel.urbanizam@split.hr

Split je dužan imati sedam reciklažnih dvorišta, nedavnim prijedlogom predloženo je deset lokacija. Prihvatljive lokacije su: Sirobuja (južni dio), Put Orišca (sjeverni dio), Ravne Njive (sjeveroistočni dio), Pujanke (sjeverni dio), Kopilica (sjeverni dio), Kamen- Šine (sjeverni dio), Sirobuja (zapadni dio), Trstenik (uz heliodrom), TTTS (južno od veletržnice), Korešnica (sjeverni dio).

Na karti možete vidjeti predložene lokacije reciklažnih dvorišta:

reciklazna_dvorista

Savjetnik splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare za razvoj grada i EU fondove, Krešimir Budiša, komentirao je predložene lokacije:

– Navedene su jedine parcele površine veličine 1.500-2.000 kvadratnh metara koje grad ima unutar svojih granica, a na koje se uopće mogu staviti reciklažna dvorišta. Natječaj je otvoren i mi ovim stječemo preduvjete za projektiranje šest reciklažnih dvorišta i šest prijava. Ne zaboravimo, sedmo je već postavljeno na Karepovcu. Realizacija ovih reciklažnih dvorišta je neophodna. Dodatna mobilna reciklažna dvorišta bit će postavljena prema planu gospodarenja na područja gdje je pravo reciklažno dvorište previše udaljeno. Primjerice, trenutno je problem Spinut jer gotovo cijeli spada pod zelenu i sportsku zonu – kazao je Budiša.

Izgradnja reciklažnih dvorišta nužan je korak u efikasnom razvrstavanju otpada, čime će se prvo smanjiti pritisak na Karepovac, a potom steći uvjeti da prethodno razvrstani otpad odlazi u budući Centar u Lećevici.

Izvor: dalmacijadanas.hr

Odgovori

Skip to content