Što traže hrvatski „Marginalci“?

Ja sam „figura s margine političkoga spektra“ koja podržava Predsjednicu, ali ne odobrava njen poziv Vučiću neposredno nakon sramotne izložbe u New Yorku. Usput treba kazati da je ta izložba najavljena i pripremana mjesecima prije i da naša Vlada, Premijer i njegova Ministarka spoljnih poslova nisu napravili ništa, prije te izložbe, da spriječe to sramoćenje hrvatskoga naroda! Još treba dodati da nemamo cjelovito izvješće o toj izložbi. Zašto se krije što je sve tamo rečeno i prikazano o „genocidnom“ hrvatskom narodu?

Povod za ovaj osvrt je članak prof. dr. sc.  Matka Marušića o Vučićevom posjetu: ‘To je kao kod zubara, neugodno ali nužno’, objavljeno na portalu Narod.hr 16. veljače 2018.

Umjesto vlastitog komentara prenosim komentare drugih s kojima se uvelike slažem (na portalu Narod.hr):

“Hoćeš li vjerovati meni ili svojim očima i ušima? Svašta je pijani levat nadrobio samo nije objasnio čime je bila uvijetovana nužnost sastanka? Niti ništavne rezultate osim pukog debakla predsjednice. Ali gdje objektivan promatrač vidi poraz i poniženje, partijac bez mozga vidi pobjedu. Preko ruba pameti. Nije ni čudo što nestajemo.”

“Prof. Marušić odličan je primjer što partijska svijest može napraviti i od odličnoga intelektualca. Nije mi jasno što mu to treba.”

“Pa i profesor moze nekad dobiti ocjenu dovoljan ili dobar. Ne mora uvijek biti odlican ili vrlo dobar. Matko Marusicjos je kao asistent na MFZ bio drugaciji od drugih asistenata. I kroz tu razlicitost treba citati njegov osvrt na posjetu cetnikaVucica Zagrebu. U jednome se drfinitivnoslazem s njim. Ne treba se odmah i pod svaku cijenu nabacivati drvljem i kamenjem na Predsjednicu Republike.”

“Plenkoviću niste našli gaf u govoru. Tu je “besprijekoran”. Ali na djelima nažalost nije. Najprije nakon izbora odriče se svih onih koji su mu donijeli pobjedu preferencijalnim glasovima. Smjenjuje Hasanbegovića i dovodi Obuljen, Božinovića i slične komuniste iz bivšeg sistema, te nastavlja sa financiranjem lijevih aktivističkih građanskih udruga, snimanje antihrvatskih filmova …Vara birače kada u vladu uvodi Pupovca, HNS (Divjak i uskoro Vrdoljaka). Obećaje EU-u da će ratificirati Istanbulsku konvenciju i rodnu ideologiju, nastvljaJokićevu ” reformu obrazovanja”, otklanja svako približavanje Višegradskoj skupini i sve više se približava EU zapostavljajući suverenitet Hrvatske, njenu kulturu, tradiciju, identitet i katoličku vjeru (preko sklonosti Istanbulskoj konvenciji i rodnoj ideologiji), ne otvara mnogobrojne afere iz Milanovićeve vlade, ostavlja sve njihove posijane kadrove (negativna selekcija kadrova se provodila od 2000.) po svim državnim institucijama te na taj način cementira komunističku ostavštinu, krađu i lopovluk i time spriječava ubrzani rast gospodarstva, niti ne pomišlja o otkrivanju istine o Jasenovcu i onom što se događalo 1945. i nekoliko godina nakon toga…Profesore Plenković je na riječima sjajan ali na djelima baš i nije nešto. Nažalost ja u njemu ne vidim nikakvu veličinu. Naprotiv …”

“Bijedno i jadno. Kontinuitet hrvatske gluposti koja nas je dovela u situaciju u kojoj se sada nalazimo. Profesore ovaj put niste položili, sjedite jedan. Tako je to kada se brani neobranjivo, izgubiš ugled i dostojanstvo. Nažalost još jedan primjer kako su osnivači HDZ-a zarobili um, dušu i duh velikog dijela hrvatskog naroda. Profesore ovakav komentar bi bolje pristajao Njonji a može i vitezu Reineru.”

“Prof.dr.soc. Marusic je hrvatski pandem jednog Altmeiera u Njemackoj. Bez obzira koliko gluposti njegova sefica Merkel radi i izlucuje, on ce uvijek naci opravdavajuce objasnjenje. Naravno takvo da odgovara i njemu i cijeloj frakciji, jer vrana vrani oci ne kopa. Za tu svrhu rado navlaci i dovlaci raznorazne “strucnjake” koji rado uskacu kao apologeti jerbo treba plebs stisavati i uvjeravati u vrhovnu parolu velike predsjedavajuce Mao Tse Merkel “Wirschaffendas” (Mi cemo to savladati).

Da “plebs” uopce vise nije zainteresiran, vec samo jos iznerviran ne zanima niti Merkel ni njene apologete. Kada se na njih sruci “furorteutonis” nadam se da ce biti isto tako “cool”

“Nije bilo nužno pozvati Vučića, ali je nužno doći do istine o Jasenovcu. Podgrijavajući komunistički jasenovački mit Srbija sustavno pokušava slomiti kralježnicu hrvatskom narodu. Podsjetit ću samo na aktualnu srbijansku propagandističku izložbu u New Yorku.

Sredinom travnja iz tiska izlazi novo izdanje Hrvatske družbe povjesničara Dr. Rudolf Horvat pod naslovom “Jasenovac i poslijeratni jasenovački logori” autora Stipe Pilića i Blanke Matković. Nekoliko tjedana prije prve promocije Družba će na svojoj mrežnoj stranici CROATIAREDIVIVA objaviti jedan ili dva teksta sa zanimljivijim dijelovima ove knjige, a zasad evo njezinog sadržaja:

Uvod (Jasenovac – geostrateška točka srpske osvajačke politike na zapadu)

Jasenovačka Posavina do Prvog svjetskog rata

Jasenovačka Posavina između dva svjetska rata

Obitelj Bačić – gospodari Jasenovca između dva svjetska rata

Jasenovac i jasenovački logori u Drugom svjetskom ratu

Jasenovac i jasenovački logori poslije Drugog svjetskog rata

Poslijeratna grobišta na jasenovačkom području i počinitelji zločina

Poslijeratna istraživanja ratnih žrtava Jasenovca

Jasenovac u službi velikosrpske propagande i agresije na Republiku Hrvatsku

Zaključak

“Nakon ovakvog kre,,,ten,,skog blamiranja nije čudno da nas svi susjedi tretiraju ko rezervni plac ak im ustreba”

Moram istaknuti da Predsjednicu i Premijera ne svađaju takozvani „Marginalci“. I vrapci na krovu znaju da Predsjednica i Premijer imaju dijametralno suprotne stavove o hrvatskoj vanjskoj pa i unutarnjoj politici (npr. inicijativa tri mora, posjet Rusiji i mnogi drugi primjeri).

3

Tko su ti „Marginalci“?

To smo mi koji smo branili Hrvatsku, to su udovice hrvatskih branitelja, to su domoljubi koji ukazuju na antihrvatsku politiku hrvatske vlade! Dakle mi „Marginalci“ (s navodnicima i bez navodnika) smo protiv: uklanjanja HOS-ove ploče, protiv Jokićeve kurikularne reforme, protiv usvajanja Istanbulske konvencije, protiv financiranja četničkih Novosti, protiv Frljizacije hrvatske kulture, protiv protupravnog financiranja Srpske pravoslavne crkve, protiv političkog imenovanja antihrvatskih konzula i veleposlanika, protiv uhljeba na svim razinama itd.

Što mi „MARGINALCI“ tražimo?

Mi „Marginalci“ tražimo: izmjenu izbornoga zakona, reformu pravosuđa, izmjenu ovršnoga zakona, reformu zdravstva, tražimo istinu o Jasenovcu, zaštiti hrvatskog književnog jezika,  zaštitu obitelji i naše pozitivne tradicije, tražimo procesuiranje zločinaca i udaljavanje antihrvatskih kadrova iz državnih službi (četničkih ubojica i silovatelja, udbaša i kosovaca). To mi „Marginalci“ tražimo bez odgode! 

2

Nažalost, hrvatska vlada ne želi nužne (navedene) reforme i na taj način radi protiv hrvatskoga naroda i države. Takozvani „Marginalci“ (branitelji, domoljubi, udovice hrvatskih branitelja) ne ometaju napredak Hrvatske u nijednom pogledu jer nisu na položajima, nisu u toj poziciji, nisu na vlasti već su marginalizirani od antihrvatske vlasti. Napredak Hrvatske ometaju uhljebi u hrvatskoj vladi (npr. ministarka kulture, ministarka obrazovanja, ministarka spoljnih poslova) koje je odabrao odlični Premijer!

Dr. sc. Marko Jukić, hrvatski branitelj i domoljub (takozvani „marginalac“)

3 comments

  1. Goranka

    Po onome što smo čuli i vdjeli za vrijeme Vučićevog boravka u Hrvatsjoj, Srbi i dalje traže isprike za Jasenovac iako se naši političari svih političkih oblika vlasti (Predsjednik/ca RH, Sabor RH) u Hrvatskoj ispričavaju već godinama i po nekoliko puta godišnje,a najmanje jedan put godišnje odlaze se pokloniti žrvama u Jasenovcu i na drugim spomen obilježjima iz Drugog svetskog rata, dok Vučić i njegovi “saborci” u Hrvatskoj uporno odbijaju odati počast žrtvama njihove agresije u Hrvatskoj. A ispriku nitko i ne traži, jer zašto bi se netko ispričao za dijametralno suprotno mišljenje.

  2. Goranka

    Relativiziranjem ishoda Domovinskog obrambenog rata koji se vodio u Hrvatskoj poništava činjenicu, da je Hrvatska pobijedila agresor, odnosno JNA, Srbiju i njihove pomagače (petokolonaše) iz Hrvatske i BiH. Nakon posjete srpskog predsjednika Vučića koji je aktivno sudjelovao u agresiji na Hrvatsku, možemo zaključiti da se državni vrh Hrvatske i državni vrh Srbije slažu da nema pobjednika u Domovinskom ratu već samo dva dijametralno suprotna gledišta na taj rat i njegov ishod. Postavlja se pitanje relativiziraju li državni vrh Hrvatske i državni vrh Srbije i tijek i ishod Drugog svjetskog rata na ovim prostorima?

  3. Goranka

    Predsjednica nije toliko naivna da bi se njzin poziv agresoru na Hrvatsku smatrao običnim gafom, tim više što se on nikada nije ni prestao ponašati kao agresor u Hrvatskoj. Kao, slučajno joj se dogodilo domoljube, branitelje, udovice poginulih branitelja i Vučićeve neistomišljenike (one na dijametralno suprotnoj strani od Vučićeve) u Hrvatskoj nazvati “marginalcima” kojima ona ne će dozvoliti da utječu na državnu politiku i njezine državničke odluke. Međutim, nije rekla tko si ti koji nisu “marginalci” i kojima dopušta da nam određuju državnu politiku i očito utječu na njezine državničke odluke.

Odgovori

Skip to content