TwitterFacebookPinterestGoogle+

Vladin povjerenik Ramljak: ‘Moja ostavka je neopoziva!’

  • Written by:

“Podnosim neopozivu ostavku”, izjavio je kasno sinoć za Večernji list Ante Ramljak, izvanredni povjerenik Agrokora, i time potvrdio da je sinoćnji sastanak s premijerom Plenkovićem i njegovim najbližim suradnicima u Vladi završio njegovim odlaskom iz izvanredne uprave tog koncerna.

Razgovor premijera i Ramljaka, doznaje Večernji list, nije bio nimalo ugodan, a sada bivši izvanredni povjerenik ostavku je podnio, doznaje Večernji list, razočaran i ljutit na Vladu i HDZ.

U Banskim su dvorima sinoć sastanci trajali do iza 21 sat, premijer Plenković i Ramljak razgovarali su nasamo, ali i pred premijerovim najbližim suradnicima – Davorom Božinovićem, Gordanom Jandrokovićem i Martinom Dalić. Premijer je razgovore obavio i s vjerovnicima jer bez njihova zelenog svjetla Ramljakova smjena, odnosno odlazak ne bi bila opcija jer bi znatno zakomplicirala cijeli proces restrukturiranja Agrokora.

I iz Agrokora je potvrđeno da je zbog stalnih napada i pritisaka izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak podnio je ostavku, javlja HRT.

Pozicija Ante Ramljaka, kao Vladina povjerenika, neodrživa je, poručila je za Globus predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Smatra da su honorari savjetnika pretjerani, duboko nemoralni i da je u konačnici riječ o sukobu interesa. Osvrnula se na informacije prema kojima je Ramljak, nakon imenovanja za Vladina povjerenika, bio još 20 dana zaposlen u tvrtki Texo Management, koja je poslije sklopila milijunski ugovor s Alix Partnersom, dakle posredno s Agrokorom. Nijedan pojedinac nije vrijedan kompromitirati sve dobro što je napravljeno u proteklih 10 mjeseci, poručila je predsjednica.

Očekuje se da će se tijekom dana precizno komunicirati kakva je pozicija Ante Ramljaka.

On je na prošlotjednom saborskom odboru za gospodarstvo rekao da je spreman snositi posljedice ako se pokaže da je kompromitirao cijeli ovaj proces.

Najspornija je bila činjenica da je buknula ‘afera savjetnici’, a nakon toga se otkrilo i da ga je tvrtka Texo Management, u kojoj je radio prije nego je postao izvanredni povjerenik, odjavila tek 30. travnja 2017., odnosno da je on kao izvaredni povjerenik potpisao s njom ugovor prema kojem će ta tvrtka prihodovati oko milijun kuna mjesečno, a još je formalno bio u njoj zaposlen.

Vidaković: Proces je u vrlo osjetljivoj fazi

U vezi s ostavkom izjavu je dala i članica Privremenog vjerovničkog vijeća Marica Vidaković.

“Smatram da je u ovom trenutku proces u vrlo osjetljivoj fazi. Mislim da to neće proći tako jednostavno i da će proces doživjeti određene paralize tj. zastoje u pregovorima i u onome što je trebalo uslijediti ovih dana, a to je privođenje kraju nagodbe. Reakcija vjerovnika ovisit će o odluci Vlade jer ipak se radi o našim tražbinama pa će se nešto, valjda, i nas pitati. U svakom slučaju, proces je u vrlo osjetljivoj fazi”, rekla je Vidaković.

Izvor: narod.hr

Komentari