TwitterFacebookPinterestGoogle+

(VIDEO) Biskup Košić: ‘Sa svojim sam narodom u petrinjskom kraju proživio najteže dane Domovinskog rata’

  • Written by:

‘Premda već 28 godina imamo slobodnu Hrvatsku, zadnjih godina u njoj se vjernici ismijavaju, biskupi izruguju, izvrću im se riječi kao i svećenicima. U državnoj obrazovnoj politici, takozvanom kurikulumu, ignoriraju se opravdani zahtjevi Crkve. Branitelji se ponižavaju, njima koji su krv prolijevali za ovu državu’ rekao je na spomendan blaženog Alojzija Stepinca sisački biskup Vlado Košić, koji je bio gost emisije Moja Hrvatska na Laudato TV. Urednica i voditeljica emisije je Nada Prkačin.

Biskup se s emocijama prisjetio svojih najtežih kada je tijekom Domovinskog rata obnašao župničku službu u petrinjskom kraju, te stradanja i prognaništva svog naroda.

U emisiji je također dotaknut problem dokumenata – matica rođenih i umrlih, koji je Srbija otuđila tijekom okupacije, kao i pitanja ratne odštete Srbije Hrvatskoj.

“Kome ćemo mi ispostaviti račun za srušenu crkvu u Kostajnici, koju sad započinjemo ponovno graditi?” pitao je biskup Košić te dodao: “Ona košta nekih 10-15 milijuna kuna.” istaknuo je podsjetivši da za sredstva koja biskupija dobiva od države u ugovoru izričito piše kako ona služe za obnovu i gradnju onih objekata koji nisu spomenici kulture.

Za spomenike kulture pak, dužna je brinuti država, podsjetio je biskup, koji smatra da bi bilo najbolje da država ispostavi račun onima koji su crkvu razorili.

Pogledajte vrlo zanimljivu emisiju u cijelosti:

Izvor: narod.hr/laudato.tv

Komentari