Snijeg stvara probleme – otkazana nastava, vojska pomaže

Snijeg  i dalje otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog jakog vjetra vrijede uobičajena ograničenja između svetog Roka i Maslenice, čvorova Kikovice i Delnica na krčkom mostu. Ne vozite bez zimske opreme. Ni danas u većini škola na područjima gdje snijeg stvara poteškoće nema nastave, a u pomoć stanovnišvu dolazi i Hrvatska vojska.

Na zahtjev župana Ličko-senjske županije, vojska je angažirana kao ispomoć operativnim snagama civilne zaštite u otklanjanju posljedica snježnog nevremena. Na području grada Gospića na cesti Kosinj – Perušić te na području općina Donji Lapac i Korenica.

Dvadesetak centimetara novog snijega napadalo je noćas na sjeveru zemlje, najviše na bednjanskom, ivanečkom i štrigovskom području. Zimska je služba proglasila treći stupanj pripravnosti što znači da pedesetak ralica na varaždinskom i tridesetak na međimurskom području čiste ceste. Zbog vremenskih uvjeta nastava se danas neće održati u osnovnoj školi u Svetom Jurju na Bregu.

Nakon obilnog snijega i snažne bure – slijede i veliki temperaturni minusi. Meteoalarm izdao je crveno upozorenje za Primorje i Kvarner te Velebitski kanal, zbog sjeveroistočnog vjetra – koji bi mogao puhati i do 150 kilometara na sat. Više o stanju u prometu pogledajte ovdje.

Izvor: hrt.hr; Foto: HAC kamere

Odgovori

Skip to content