Robert Kurbaša: ‘Ako si Hrvat, voliš domovinu i deklariraš se kao katolik, odmah si zatucani ustaša’

Popularni glumac Robert Kurbaša krenuo je u izrađivanje molitvenih krunicazajedno s umjetnikom Feđom Aaronom Bučićem. Kurbaša nikad nije skrivao svoj vjerski svjetonazor. ”Zanimaju me i druge duhovnosti i prema njima sam otvoren, no ja prakticiram kršćanstvo i to je moj put. Nastojim redovito ići u crkvu i osjećam se kao prosječan i revan vjernik”, poručio je splitski glumac te dodao da je vjera za njega jedini izlaz.

”Tražio sam angažman u zagrebačkom HNK, ali naišao sam na zatvorena vrata. Ne zamjeram tim ljudima. Oni imaju svoj svjetonazor iako je to po meni jedna vrst isključivosti. Ne želim se razračunavati preko novina”, govori glumac iza kojeg stoji prilično radnog staža, a radio je i kao slobodni umjetnik, donosi  Gloria.

Pred Kurbašom je kandidatura za ravnatelja dramskog kazališta Gavella, no članovi ansambla Gavelle potpisali su peticiju protiv njegove kandidature.

“Danas, u resoru scenskih umjetnika, ako si Hrvat, voliš domovinu i deklariraš se kao katolik, odmah si zatucani ustaša. To je veliki problem”, otvoreno je kazao Robert Kurbaša čijim programom kolege u Gavelli nisu zadovoljni.

No čeka ga novi angažman kao glavnog glumca u predstavi o hrvatskom emigrantu Zvonku Bušiću, a premijera će se održati 9. ožujka u Centru za kulturu Trešnjevka u Zagrebu.

Izvor: Gloria/direktno.hr

Odgovori

Skip to content