Sramota. Politički marginalac pobijedio Orhana Pamuka

Bivši žalosni predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić dobio je titulu počasnog građanina Grada Sarajeva! Naime, u ovom su gradu prvo odlučili da ovo visoko priznanje dodjele svjetski poznatom piscu Orhanu Pamuku, ali ubrzo  su shvatili da su „pogriješili“ jer prema nekim službenim izjavama ovaj „nije dovoljno učinio za Sarajevo“.

A što je to učinio Mesić, poglavito kad je tijekom srpske agresije bio napadnut glavni grad Bosne i Hercegovine? Mesić nema zasluga ni za Grad Zagreb, gdje je na žalost „stolovao“ osam godina, a kamoli za Sarajevo! No, ako je Mesić zaslužio ovu titulu onda je uistinu može dobiti svatko (poput njega). Inače, u Hrvatskoj ima tri takve titule (Trogir, Opatija, Istra). Orhanu Pamuku to je trebalo biti prvo takvo priznanje u životu.

Ali, „pobijedio“ ga je Stipe Mesić, politički marginalac. Ni kriv ni dužan, stavio je u „mali džepić“ velikog pisca koji ima trinaest počasnih doktorata, od Madrida, Firence do Yalea. Dobitnik je najznačajnijih književnih nagrada, ali i one najveće – Nobelove! Što mu to vrijedi kad za razliku od Mesića nema isti ili sličan stav bosanskog SDA?

Kad će ovaj „dragi Zagrepčanin“  svečano primati ovi priznanje, bit će to još jedna sramota za  časne i poštene građane Sarajeva, ali i za one u Hrvatskoj.

Zastave se moraju spustiti na pola koplja!

Mesić baš po ničemu nije zaslužio da bude počasni građanin Grada Sarajeva, grada koji je najviše patio tijekom srpske agresije. U Zagrebu nešto takvoga može samo sanjati.

Stoga, preporučamo onima koji su donijeli ovu sramnu odluku da je još jednom preispitaju i da ovo priznanje ipak dodjele nekom tko ga je – zaslužio.

Bivši žalosni predsjednik RH to sigurno nije!

Ničim!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Odgovori

Skip to content