Održana skupština Crvenog križa Splitsko-dalmatinske županije

U petak, 23. veljače 2018., u Solinu je održana redovna izvještajna skupština Društva Crvenog križa Splitsko-dalmatinske županije pod predsjedanjem predsjednika Društva dr. Vide Popovića.

Skupštini su nazočili zastupnici koji predstavljaju 13 gradskih društava Crvenog križa s područja županije (Split, Kaštela, Solin, Omiš, Sinj, Imotski, Vrgorac, Vrlika, Trogir, Makarska, Supetar, Hvar, Vis).

Na sjednici skupštine ravnatelj županijskog Društva Crvenog križa Željko Grubišić podnio je financijski izvještaj i izvještaj o radu za 2017. godinu koji su jednoglasno usvojeni. 

Županijsko Društvo Crvenog križa organizira službu traženja, organizira natjecanja mladih u prvoj pomoći (prošle godine međužupanijsko natjecanje održano je na Braču), bavi se dobrovoljnim darivanjem krvi (u 2017. godini bila su 132 jubilarna davaoca krvi), ima ljetni kamp za djecu na Čiovu (isti su u ljetnim mjesecima pohodila djeca iz Solina, Sinja i Vrlike) te radi na edukaciji, vježbama i pripremi interventnih timova za djelovanje u katastrofama i izvanrednim situacijama. U sklopu aktivnosti interventnih timova održavane su edukacije i treninzi za pripremu i raspodjelu hrane u terenskim uvjetima. Uz to unutar Crvenog križa postoje i timovi spasioca na vodi koji su u Supetru imali eko akciju čišćenja podmorja. Različiti timovi županijskog Crvenog križa aktivno su na različite načine sudjelovali prošle godine u ljetnim mjesecima kada su naše krajeve pogodili veliki požari te poplave.

Izvor: hu-benedikt.hr

Odgovori

Skip to content