Neke od najljepših europskih plaža kriju se u Dalmaciji: Guardian otkrio četiri rajske oaze za koje ni mnogi Hrvati još nisu čuli

Vremenske neprilike proteklih tjedana mnoge su nagnale na razmišljanje o ljetnom odmoru, sunčanju i kupanju, a britanski je Guardian svojim čitateljima ponudio izbor 25 plaža na jugu Europe na kojima bi mogli uživati predstojećeg ljeta.

Među njima su i četiri hrvatske plaže, ali ne one koje su već stekle europsku i svjetsku slavu i često ih se preporučuje turistima.
Na Guardianovu popisu plaža su Sveti Jakov u Dubrovniku, Posedarje nedaleko od Zadra, Pupnatska luka na Korčuli i Livačina na Rabu.

Za Dubrovnik se kaže kako je uobičajeno nepodnošljivo preplavljen turistima, a plaža Sveti Jakov, tridesetak minuta hoda od stare gradske jezgre predstavlja dobro utočište od gužve. Kad se tome doda 160 stepenica kojima se treba spustiti (i popeti natrag) do plaže, jasno je da se neće svatko odlučiti za nju, iako se s nje pruža prekrasan pogled na gradske zidine.

Premda u Hrvatskoj ima ljepših lokacija, plaža u Posedarju, u sjeni Velebita, ima obiteljsku atmosferu i prekrasnu čistu vodu.
Na južnoj obali Korčule brojne su plaže, a jedna od najljepših je Pupnatska luka u dubokom zaljevu okružena gusto pošumljenim strminama. Bijeli šljunak i blistava voda daju osjećaj učahurenosti u akvamarinsku divotu.

Livačina na Rabu je intimnija plaža od one najpopularnije na Rabu, Rajske, živahna i zabavna, s plitkom vodom koja se čini kao da se proteže u nedogled, ali na vrhuncu sezone na njoj također zna biti gužva… 

Izvor: Slobodna Dalmacija

Odgovori

Skip to content