Proglašeni dobitnici Godišnje nagrade Splitskog saveza športova za 2017. godinu

U Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika danas je održana tradicionalna svečanost na kojoj su proglašene najuspješnije sportašice i sportaši Splita u 2017. godini, pojedinačno i ekipno.

Izbor, između 20 pojedinačnih i 15 ekipnih nominacija, je izvršio Izvršni odbor Splitskog saveza športova, na temelju prijedloga Komisije za priznanja i nagrade SSŠ-a.

Najuspješnijom sportašicom s invaliditetom proglašena je Anđela Mužinić, članica Stolnoteniskog kluba „NEC“ Split. Najuspješnijim sportašem s invaliditetom proglašen je Ivan Mikulić, član Taekwondo kluba „Galeb“. Nagrade im je predao Mijo Bakić, predsjednik Športskog saveza invalida grada Splita. Sportašicom Splita za 2017. godinu proglašena je Barbara Matić iz Judo kluba „Pujanke“, a nagradu joj je predala zamjenica splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović. Sportašima Splita proglašeni su Stipe Žunić iz Atletskog sportskog kluba „Split“ i Anđelko Šetka iz Vaterpolo kluba „Jadran“, a nagrade im je predao Ivan Veštić, predsjednik Splitskog saveza športova.

Najbolja ženska ekipa je Judo klub „Pujanke“, a nagradu im je uručio Robert Radica, član Izvršnog odbora SSŠ-a. Najbolja momčad je Kuglački klub „Mertojak“, a nagradu im je uručio Deni Lušić proslavljeni splitski olimpionik. Najperspektivnijom sportašicom proglašena je Bruna Duvančić iz Taekwondo kluba „Marjan“, a najperspektivnijim sportašem Roko Doždor iz Kickboxing kluba „Pit Bull“. Najuspješniji trener ženskih kategorija je Vladimir Preradović iz Judo kluba „Pujanke“, a muških Marko Mastelić iz ASK „Split“.

Naglašavajući kako je u protekloj godini napravljeno mnogo, predsjednik Veštić je kazao kako je ova svečanost splitskog sporta prigoda da se podvuče crta pod 2017. godinu i prisjeti svega dobrog što je ona donijela. „Okupili smo se da se prisjetimo svega dobroga što nam je ona donijela te iskažemo poštovanje i počast onima koji su nas uspješno predstavljali prošle godine. A napravljeno je mnogo, jer su u Split došle medalje sa najvećih svjetskih natjecanja. Split uvijek hoće najbolje i sretni smo da ih uvijek imamo. Na polovici smo olimpijskog ciklusa, ali je Tokio za mnoge već sutra i tako se pripremaju. Naš cilj u splitskom sportu je baštiniti izvrsnost na vrhu piramide, a tu trebaju biti oni najbolji, a to su olimpijci i mogu obećati da će se poslije Tokija povećati broj pločica na Zapadnoj obali, a to znači da će se na Olimpijadi dogoditi još neka lijepa medalja“, rekao je Veštić.

Čestitajući prisutnim sportašicama i sportašima i svim sportskim zaslužnicima, zamjenica Hrgović je istakla kako je svečanost proglašenja najuspješnijih svojevrsni splitski praznik sporta. „Ujedno vam prenosim pozdrave i čestitke našeg gradonačelnika – sportaša Andre Krstulovića Opare, koji je ponosan na splitsku sportsku priču i koji s ponosom ističe kako je Split grad sporta. Današnja dodjela priznanja najboljima je ujedno poruka koja će otići ne samo diljem grada, nego i Hrvatske i ona je podsjetnik na to zašto je važno baviti se sportom. Sportski uspjeh dijelom ovisi o talentu, ali mnogo više o trudu i podršci koju imate. Nadam se da ćemo ostvariti još bolju suradnju i bolji vjetar u leđa te da ćemo dogodine ovdje čestitati još većem broju sportaša“, kazala je zamjenica Hrgović istaknuvši kako su sportaši ponos grada Splita.

Na svečanosti je dodijeljeno i posebno priznanje Splitskog saveza Dini Levačić iz Kluba daljinskog plivanja „Split“ za ostvareni izuzetan pothvat u 2017. godini. Naime, ona je prošle godine među 165 plivača svijeta, koji su uspjeli preplivati 20 mostova Manhattana (46km) – 25. lipnja, od otoka Cataline do Los Angelesa (34km) – 3. kolovoza i La Manche (34km) – 17. rujna, u okviru projekta „Trostruka kruna“ te, ujedno, postati šesta osoba u svijetu kojoj je to uspjelo unutar 90 dana. Time je postala i prva osoba u Hrvatskoj koja je napravila te podvige.

Također, kao znak prijateljstva i dobrog odnosa između prijateljskih gradova Mostara i Splita, predsjednik Sportskog saveza grada Mostara, Hasan Šišić, uručio je Splitskom savezu športova posebno priznanje. „Želim se zahvaliti na suradnji u ime svih građana Mostara. Sportska suradnja datira još od vremena dolaska Sulejmana Repca u „Hajduk“. U želji da se ta suradnja nastavi potpisali smo protokol o suradnji“, kazao je Šišić i poklonio u skulpturu Starog mosta, isklesanu u izvornom kamenu, koji je bio dio, danas obnovljenog, mosta.

Izvor: split.hr

Odgovori

Skip to content