U povodu Međunarodnog dana žena

Ovogodišnji Međunarodni dan žena u Hrvatskoj je u znaku nastojanja opozicije da na dnevni red u Saboru uvrsti raspravu o tzv. Istanbulskoj konvenciji.

Uz GLAS i IDS u inicijativi sudjeluju i SDP, HSS, Živi zid, neovisni Vlaho Orepić, Ivan Lovrinović iz Promijenimo Hrvatsku. Na jučerašnjem sastanku parlamentarne opozicije na kojemu se dogovaralo pokretanje interpelacije nije bilo predstavnika Mosta, no, naknadno su pojasnili da će i oni potpisati prijedlog, a interpelaciji su skloni i u stranci Neovisni za Hrvatsku. Vladajući pak uzvraćaju da to nije potrebno jer će Konvencija na dnevni red doći do kraja ljetnog zasjedanja Sabora. 

U povodu Međunarodnog dana žena udruga Ženska mreža Hrvatske održat će prijepodne prosvjednu akciju ispred Banskih dvora pod nazivom “Blagajnica hoće ići na more!”. Vladi će predati zahtjeve za zakonodavne i provedbene mjere nužne za poboljšanje radnih prava žena. 

Savez samostalnih sindikata organizira okrugli stol “Pravda za žene”.

Uz već uobičajeno dijeljenje ruža koje političari prakticiraju na Dan žena, u Zagrebu će biti održano i nekoliko prigodnih konferencija. Jedna od njih je i “Napredak žena, napredak ekonomije. Ostvari potencijal!”, na kojoj će se nagrada “Utjecajne hrvatske žene”  dodijeliti ravnateljici Vukovarske bolnice dr. Vesni Bosanac.
 Pod motom Uspješne poduzetnice – izvor naše motivacije ili poslovne frustracije! – održat će se kongres poduzetnica i poduzetnika iz Hrvatske i jugoistočne Europe.   ***

Izvor: hrt.hr

Odgovori

Skip to content