U Nizozemskoj u prošloj godini postignut „veliki uspjeh“: eutanazirano više od 6.500 ljudi

DutchNL news  javlja da je objavljeno Godišnje izvješće regionalnog Odbora za nadzor eutanazije koje daje podatak da su zabilježena 6585 slučaja potpomagnute smrti u 2017, što povećanje od 8% u odnosu na 2016. kada je zabilježeno 6091 takvih slučajeva. Napominjemo da je i u 2016. postignut „uspjeh“ jer se broj eutanazija povećao za 10% u odnosu na prethodnu godinu.

Prema DuchNL newsu broj potpomognutih smrtnih slučajeva zbog demencije ili psihijatrijskih razloga također je porastao 2017. godini, 169 osoba je eutanazirano zbog demencije (kod 3 je bila napredna demencija), a 83 osobe su eutanazirane zbog psihijatrijskih razloga.

U siječnju 2017. Nizozemski revizorski Odbor za nadzor eutanazije je odlučio da je smrt jedne žene s demencijom, koja je umrla eutanazijom protivno njezinoj volji, učinjena u “dobroj vjeri”. Žena je silom držana dok je liječnik ubrizgavao smrtonosnu injekciju. Berna van Baarsen,  koja je10 godina bila procjeniteljica eutanazije, je 1. siječnja 2018. podnijela ostavku zbog prihvaćanja eutanazije za demenciju u Nizozemskoj.

Cijeli članak možete pročitati OVDJE.

1 comment

  1. M O L O T O V

    Bi li oni mogli eutanazirati naše političare, jer i oni očigledno pate od galopirajuće demencije ???

Odgovori

Skip to content