Promocija Dujmovićeve knjige ‘Tko je ubio Zvonka Bušića’: Oduševljenje prisutnih izazvala Julienne Bušić

Sinoć je u prepunoj dvorani Vijenac u sklopu Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu održana dugoočekivana promocija knjige ”Tko je ubio Zvonka Bušića?” autora Tihomira Dujmovića, koja je nastala paralelno s radom na kazališnoj predstavi istoimenog naziva. Knjigu su uz autora promovirali hrvatski novinari i publicisti Milan Ivkošić i Marijan Knezović.

Na promociji pored brojnih uglednih uzvanika nazočili su i; predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić,  ministar branitelja Republike Hrvatske Tomo Medved, supruga Zvonka Bušića Julienne Eden Bušić, sestra Zvonka Bušića, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Zdravka Bušić, savjetnik za obranu i nacionalnu sigurnost predsjednice Republike Hrvatske, Vlado Galić, Andrija Hebrang, Zdravko Tomac, saborski zastupnici Petar Škorić i Željko Glasnović, redatelj Antun Vrdoljak te brojni drugi.

Oduševljenje prisutnih izazvala je Julienne Bušić prilikom ulaska s obitelji u dvoranu, kada je cijela dvorana ustala na noge i pljeskala nekoliko minuta. Također, gromoglasni pljesak dobili su i predsjednica Republike Hrvatske kao i ministar branitelja.

Nakon sjajne promocije, večeras se očekuje i premijera kazališne predstave pod nazivom ” Tko je ubio Zvonka Bušića? ” u kojoj nastupaju dramski umjetnici Robert Kurbaša, Ana Vilenica uz alternaciju Lucije Dujmović koja će se održati u 20 sati, u Centru za kulturu Trešnjevka u Zagrebu.

Tekst Tihomira Dujmovića iz knjige ” Hrvatska u raljama djece komunizma ” posvećen Zvonku Bušiću, scenski je adaptirao Robert Kurbaša. Također, u ovome mjesecu dogovorena su još četiri termina repriznih izvedbi u istom zagrebačkom kazalištu. No, ono što je zanimljivo je to, da su premijera 9. ožujka kao i drugi termini predstave 10. ožujka i 11. ožujka već rasprodani. Preostali su termini 23. ožujka i 30. ožujka 2018. godine.

Izvor: narod.hr

Odgovori

Skip to content