Dokle se stiglo s postupkom nabave borbenih aviona?

Saborski zastupnik SDP-a Franko Vidović smatra da se odugovlači s odlukom o nabavi borbenih zrakoplova, pitajući se pritom zašto je cijeli postupak obavijen velom tajne. Kaže da je SDP podupro nabavu aviona, ali ne na ovakav način. Ministar Damir Krstičević se ne slaže. Podsjeća da je raspisan javni natječaj te da se odluka o zrakoplovima čekala 15 godina.

“Ovo što radi MORH u vezi nabave aviona je dubinski problematično i ne želimo da se u bilo kojem trenutku interpretira da je SDP podržao ovaj način nabave zrakoplova. Način na koji ministar obrane provodi nabavu je duboko zabrinjavajući. SDP će podržati daljnji postupak samo ako postupak bude posve transparentan”, najavio je na konferenciji za novinare Franko Vidović.

“Otišli smo u Sabor, dobili smo jednoglasno mišljenje saborskog odbora, uključujući i SDP. I sad drugi korak u donošenju odluke je Vijeće za obranu, tu su predsjednica i premijer. Sastat će se Vijeće za obranu, a kasnije je Vlada ta koja donosi odluku. Ja se nadam, vjerujem, da će se to skoro dogoditi”, poručio je ministar Damir Krstičević.

Izvor: hrt.hr

Odgovori

Skip to content