Melinda Gates: Provela sam cijelu karijeru u tehnologiji. Nisam bila spremna za njezin utjecaj na moju djecu.

Telefoni i aplikacije nisu sami po sebi dobri ili loši, ali … mogu pogoršati teškoće odrastanja

Kad je 2002. godine rođeno moje najmlađe dijete, preklopni telefon je još uvijek bio najzgodniji komad tehnologije kojeg ste mogli dobiti. Sad kažem da su svo troje moje djece dio onoga što demografi zovu iGen.

Provela sam karijeru u Microsoftu pokušavajući zamisliti što sve tehnologija može učiniti, ali ipak nisam bila spremna za pametne telefone i društvene medije. Poput mnogih roditelja s djecom u dobi moje djece, nisam shvaćala kako će se promijeniti način na koji će moja djeca odrastati – i način na koji sam željela roditeljstvo. I još uvijek pokušavam to dosegnuti.

Ono što me je najviše zadivilo je tempo promjena. Izazovi s kojima se moja mlađa kćer suočava sad kad započinje srednju školu svjetlosnim godinama je udaljeno od onog kroz što je 2010. godine prolazila moja starija kći, koja je sada na faksu. Prijatelji mlađe kćeri žive veliki dio njihova života kroz filtre Instagrama i Snapchata, dvije aplikacije koje nisu ni postojale kada je moja starija kćer uplela svoje prste u društvene medije.

Cijeli članak možete pročitati OVDJE.

Odgovori

Skip to content